| |
|
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ERHAN YARDIMCI YÖNETİCİ

Kayıt: 05 Oca 2009 Mesajlar: 3949 Konum: ANKARA Durum: Çevrimdışı
Level : 47
|
Tarih: Cmt Şub 04, 2012 2:46 am Mesaj konusu: Zulmüyle âbâd olanın ahiri berbâd olur! Bediüzzaman |
|
|
Hz. Mevlânâ benim zamanımda gelseydi, Risale-i Nur’u; ben onun zamanında gelseydim Mesnevi’yi yazardım. Onun hizmeti Mesnevi tarzındaydı, şimdi ise Risale-i Nur tarzındadır.”
Bediüzzaman
Mekânın cennet olsun Aziz Üstad…
Bismihi…
Bu yol size gider Efendim…
Bu yol Yesevi yoludur bilirim… Anadolu’nun uyuyan yollarına düşmüş sizi arıyorum.
Seher vakitlerinde rüyalarıma şefkatin eli değince, sizden bir esinti düşer ruhuma. Pirim, Ruh Mimarım, Efendim… Birazdan dünya sizinle uyanacak taze güne. Sabahlar aydınlık, sabahlar serin. Sizin gül kokulu hatıranız, tatlı bir meltem gibi dağıtıyor ruhumu.
Şimdi…
Günahları çoğalan caddelerin tadı yok, esrarı yok. Tadı yok gurup vaktinin.
Hendekleri, menzilleri geçen sizin ak sevdalarınızdı. Aşkın kıyamında el bağlayan, sizin efsunkar ellerinizdi, kalbimize mühür vuran. Gönül ayinesinde yürüdük sizin gibi Sultânü’I-Ulemâ dergahına. .. Biliriz, zordur dünyadan geçmek… Pervane olduk şardan içeri.
Nurun şefkatine susamış kerbela misali yüreğimiz…
Yanar dururuz kardan içeri…
Sokaklarımız , caddelerimiz, evlerimiz kan ağlar…
Bağdat sokaklarında kaldırımların avuçları terliyor utançlarından. Kahırlanıyor caddeler. Ağaçların ilenci düşüyor yaprak yaprak…
Yok tesellisi ruhumuzun, ruhumuz mahalle yetimi… Bir ceylan sekmesiyle, yayan yapıldak koşuyoruz asrın cehennemine.
Uzaklardan görürsünüz hal ü ahvalimizi…
Yüreğimiz, hasrettir yüreğinize. Kalmışız kıyılarda, uzattık ellerimizi ellerinize.
Ey zamana düşen ışık,
Verin ellerinizi …
Bütün yollar size çıkar efendim.
Sizdiniz…
En delişmen çağımızda, şarkıların yüreğimize yağdırdığı sevdaların kıyısında, aydınlık ve temiz dünyalardan karanlıklarımıza usulca sızan bir ışıktınız. Gökyüzü sonsuzluğundaki manevi derinliğe kapıldı ruhumuz… Bir ikindi aydınlığında yüreğimiz yürüdü size doğru… Bir mavi derinlik sürükledi bizi ötelerin ötesine.
Birer yıldızdınız gönül gezegenimizde. .. Birbirine hiç değmeyen. Kiminiz çoban yıldızı, kiminiz Kervankıran, kiminiz kâmeri…
Birer yıldız idiniz…
Birbirine hiç değmeyen.
Sizden mirastı tüm güzel şeyler, koruyamadığımız. Sonsuz bir düzenin ihtişamı vardı sözlerinizde. Büyük rüyalarınız vardı en sevgiliye dair.
Bütün yollar size çıkardı efendim.
Şimdi tüm yollarda sizi arıyorum.
Adres belli, yollar muhalif. Geçitler size ayarlı.
Başka geçit yok yüreğimize.
Ey zamana düşen ışık,
Verin ellerinizi…
Başka geçit yok yüreğimize…
Bütün yollar size çıkar efendim…
Bir yeni vakitler gelecek, sözü senet sayan yıldızlar düşecek üzerimize. Sonsuzluk sahilinde sizin rahmet sularınızda ıslanacak düşlerimiz. Ayaklarımız fikrimizin göklerindedir. Nemrut bakışlı caddelere inat sizin yollarındayız yayan yapıldak. Vefa elbisesi giyinmeyen asrın sokakları, aşkın ve sadakatin kollarında uyumalı, huzura uyanmalı sabahın seherinde…
Erguvani bir hüzün kefilidir kalbimizin.
Ruhumuzun adresinde hüzün sokakları… Sokaklar vefasız, sokaklar firari.
Denizin bağrına vurulan mührün fermanı nasıl gerçekse, bizim sevdamız da o kadar kavi… Karanlıklarımız sizinle nura dönüşürken, aklımız hikmetlerinizin işgali altında.
Bengisu gibidir nazarlarınız.
İlham yağdırırken bakışlarınız, nefsimizin sırçası düşer yerinden. Bu yılan bakışlı vefasız yollar bizi getirmese de menzilinize, hikmet kervanları geçer göklerde. Gökler sevdamızın vesikasıdır.
Siz gelince efendim…
Merhametin gül bahçesi güllerle donanır…
Ey zamana düşen ışık,
Verin ellerinizi…
Birer yıldız idiniz…
Birbirine hiç değmeyen…
Bütün yollar size çıkar efendim buralarda… _________________ Bilmiş olun ki,göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır.O,sizin ne yolda,ne durumda olduğunuzu iyi bilir.(Nur,64)
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|
|