Yusuf İslam(Cat Stevens)

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler -> Niçin Müslüman Oldular ?
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞeFKaT
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 77
HP: 35493 / 38580  
 92%
MP: 0 / 18421  
 0%
EXP: 653 / 749  
 87%
MesajTarih: Çrş Mar 14, 2007 7:31 pm    Mesaj konusu: Yusuf İslam(Cat Stevens) Alıntıyla Cevap Gönder

Yusuf İslam(Cat Stevens)

Londra'da doğdu.gençliğinde müziği seçti.cat stevens ismi ile kısa sürede ünü dünyayı tutan pop şarkıcısı oldu.1977 senesinde müslüman oldu.

Annem İsveçli bir budist,babam ise Kıbrıslı bir rum ortodokstu.Evimizde azçok hristiyanlık havası vardı.Londra'nın merkezinde katolik okuluna gönderildim.Orada Allah'a inanmamızı öğrettiler.Allah'a giden tek yolun İsa aracılığıyla olduğunu söylediler.11 yaşındayken karışık dinlerden öğrencilerin olduğu bir okula gittiğimde hemen hemen kiliseden ayrılmıştım.Ama İsa'nın üzerimdeki etkisi,teslis ne manaya geldiğini düşünmeden devam ediyordu.Müziğe başladığımda dini daha ciddi almam gerektiğine dair duyguya sahip olmama rağmen sözde hristiyan haline geldim.Pazar günleri günah işleyenlerin affedilmeleri bana ikiyüzlülük gibi geldi.Bu düşünce kiliseden uzaklaşmama yol açtı.

Bir ara Doğu'nun dini felsefeleriyle ilgilenmeye başladım.Hippilik döneminde tutku haline geldi.Budizm hakkında kitaplar okumaya başladım.Budizmi kilise öğretilerinden daha doyurucu buldum.Bu Hristiyan din anlayışına karşı ilginç alternatifti.ancak pratiği güçtü.Ailemin rum kökenine doğru gittim.Pisogorosu ve herşeyi matematik formülle sonuçlanabileceğini öğrendim.Ancak bununda pratiğide mümkün değildi.

1975'te abim Kudüs'e gitmişti.ziyaretinde MESCİD-İ AKSA'da bulunuyordu.Camiye girer girmez içimde barışçı, doyurucu hisler belirince bana İslamdan bahseden bir kart attı.Londra'ya döndüğünde bana KURAN'IN aslıyla,ingilizce tercümesini hediye etti.KURAN'ın ve Müslümanların inancı hakkında dikrim yoktu.bazen Müslümanlara MUHAMMEDİLER diyorlardı.Bu tıpkı Hristiyanların gibi müslümanlarında Hz.Muhammed'e taptıkları intibaını veriyordu.Kuran'ı okumadan önce böyle düşünüyordum ve İslamın Avrupadaki görüntüsü hastalık ve felakete benziyordu.Daha sonra onu okumadan hakkında hüküm vermemeye karar verdim.Kuran'la karşılaşıncaya kadar hayatın amacı bir sırdı benim için,hayatı herşeyi düzenleyen bir hakimin varlığına inanıyordum,kimdi bu görünmeyen sanatkar?

Pek çok manevi-ruhi yollardan geçmiştim,fakat hiçbiri beni doyurmamıştı.Kuran'ı okumaya başladığımda hayretim arttı.Gittikçe huzura dalıyordum.Çünkü o alemlere hakim olan tek bir Allah'ın adıyla başlıyordu.okudukça KURAN'ın herhangi başka kitaplardan farklı olduğunu anlamaya başladım.her kitabın bir yazarı olur bu kitabı kimin yazdığını merak ettim.Tabii ki Kuran beşeri bir yazarın yazabileceğinden yüksek seviyedeydi.1,5 seneden fazla durmadan okudum ve bu süre içinde hiçbir müslümanla karşılaşmadım.KURAN'ın mesajı içinde boğulup kalmıştım ve şu karara vardım:"önümde 2 tercih vardı:ya kendimi tamamen teslim edecektim veya kendi müzikli yolumda yürüyecektim.benim için birtek seçim yolunun müslüman olmak olduğunu anladım"iş bukadar kolay değildi.çünkü yükümlü olduğum esaslar ve hükümler hakkında daha fazla bilgiye muhtaçtım.geçiş dönemi diye adlandırdığım 1,5 yıllık bir süre aktı.Bu dönemde İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya gayret ettim.O sıralarda Londra Reqent's parkta bir caminin varlığını duydum.İmamı ile tanışarak kelime-i şahadet getirdim,namaz,oruç ve zekat vecibelerimi yerine getirmeye başladım.Londra'daki müslüman kardeşlerimin arasına katıldım.Her türlü müzik aletinin haram olduğunu öğrenince,müziği bıraktım.Şimdi İSLAM'I yaşıyorum ve huzur içindeyim

âmin. İnşaallah."
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
muslimneyzen
ÜYE
<b>ÜYE </b>

Level : 7
HP: 0 / 130  
 0%
MP: 62 / 62  
 100%
EXP: 5 / 16  
 31%
MesajTarih: Çrş Mar 14, 2007 7:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

maşaAllah...Bizde elbette çok şanslıyız İslamı Görmeyi nasip ettiği için RAbbimiz...Ama böyle insanlaında bizden şanslı olduklarını düşünüyorum...Ateşin yolundan başka yola döndürmesi RAbbimin büyük nimet...Allah razı olsun..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ReYYaN
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 69
HP: 16474 / 26572  
 62%
MP: 0 / 12687  
 0%
EXP: 9 / 566  
 1%
MesajTarih: Prş Mar 15, 2007 6:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bin maşaallah barekallah gerçekten.Çok güzeldi bacım Allah razı olsun.
Başa dön
ŞEYHÜLİSLÂM
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Level : 63
HP: 9456 / 19700  
 48%
MP: 0 / 9406  
 0%
EXP: 304 / 454  
 66%
MesajTarih: Cmt Mar 17, 2007 3:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ABLA EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN SAOL. BU YUSUF ISLAM DAHA NELERLE KARSILASMIS İNGILTERE KONSOLOSLUGU YUSUF ISLAM A ARTIK SEN MUSLUMANSIN BIZIM ULKEMIZE GELEMEZSIN DEMIS YUSUF ISLAM DA ÇOKDA UMRUMDAYDI ZATEN DEMIS Smil YUSUF ISLAM IN MAZHAR ALANSON LA BILE BERABER DUETLERI VAR.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
dürri_yektam
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 48
HP: 1864 / 8477  
 22%
MP: 1033 / 4047  
 25%
EXP: 166 / 245  
 67%
MesajTarih: Pzr May 04, 2008 10:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim müslümanların sayısını çoğaltsın müslüman olmayanlarada hidayet nasip eylesin Allah razıolsun bacım çok güzeldi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
LiDer
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 49
HP: 2253 / 9013  
 25%
MP: 18 / 4303  
 0%
EXP: 234 / 256  
 91%
MesajTarih: Pzr May 04, 2008 12:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

insallah abla amin
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
leylayigitel
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Level : 22
HP: 44 / 1106  
 4%
MP: 528 / 528  
 100%
EXP: 28 / 59  
 47%
MesajTarih: Sal May 20, 2008 3:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

[quote="Tayfun_Dokgoz"]PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ABLA EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN SAOL. BU YUSUF ISLAM DAHA NELERLE KARSILASMIS İNGILTERE KONSOLOSLUGU YUSUF ISLAM A ARTIK SEN MUSLUMANSIN BIZIM ULKEMIZE GELEMEZSIN DEMIS YUSUF ISLAM DA ÇOKDA UMRUMDAYDI ZATEN DEMIS Smil YUSUF ISLAM IN MAZHAR ALANSON LA BILE BERABER DUETLERI VAR.[[b]/quote] ÇOK GÜZEL CEVAP VERMİŞ Laughing [/b]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
lejyoner71
AKTİF ÜYE
<b>AKTİF ÜYE</b>

Level : 10
HP: 0 / 230  
 0%
MP: 110 / 110  
 100%
EXP: 18 / 22  
 81%
MesajTarih: Sal May 20, 2008 3:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah Müslümanların sayısını çoğaltır İNŞAALAH..ALLAH TÜRK-MÜSLÜMANI KORUSUN
Başa dön
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

Level : 70
HP: 18402 / 27883  
 66%
MP: 0 / 13313  
 0%
EXP: 248 / 587  
 42%
MesajTarih: Pts Tem 27, 2009 12:12 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim daha nice Yusuf İslam'lara hidayet nasip etsin İnşaallah...

Örnek bir hayat hikayesi

[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler -> Niçin Müslüman Oldular ? Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız