Yeni müslüman kardeşimize yardım edelim.

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Seyf-İslam İstek ve Öneriler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Meryem
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 29
HP: 364 / 2142  
 17%
MP: 788 / 1022  
 77%
EXP: 13 / 94  
 13%
MesajTarih: Pts Hzr 28, 2010 10:15 pm    Mesaj konusu: Yeni müslüman kardeşimize yardım edelim. Alıntıyla Cevap Gönder

Es-Selamu Aleykum. İngiltere de bir arkadaşım var, 3 ay önce müslüman oldu, ama dinimizi çok bilmiyor, araştırıyor Mashallah, ve yardım istedi. Aklıma Risale-i Nur kitapları geldi...bu sitede öğrendim ki 50 dilde çevirildi. SERZAKİR Ağabey, lütfen ona yardım edelim. Kardeşimiz York da şu an kalıyor.Bu şehirde bulabilir mi?...Veya yakın bir şehirde...Başka kitaplar da tafsiye ediyorsanız, lutfen yazınız. Her kitap onun için çok faydalı.
Şimdiden Allah razı olsun !

SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

Level : 70
HP: 19239 / 27883  
 69%
MP: 0 / 13313  
 0%
EXP: 33 / 587  
 5%
MesajTarih: Pts Hzr 28, 2010 10:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aleykümselam kardeşim...Hemen bu konu ile ilgileniyorum İnşaallah 1,2 gün içerisinde haberdar ederim...

İngilizce yardım edebileceğimiz en kolay dil.Ama o ülkede neler yapabiliriz düşünmek gerek...Bu kardeş türkçe bilmiyor değil mi?...

Diğer konuları da Araştırıp sana dönerim İnşaallah

[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Meryem
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

17%
 77%
 13%
MesajTarih: Pts Hzr 28, 2010 11:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kadeşimiz çok az türkçe biliyor, İnshallah aralıkta Türkiye'ye gelin gelecek...ama çok az biliyor Sad
Ancak inglizce okuyabilir.

SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

69%
 0%
 5%
MesajTarih: Pts Hzr 28, 2010 11:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aralıkta buraya gelirse işimiz daha rahat olur..İşte o zaman Türkçe bilmesi okadar da önemli değil...Ama şimdi ne yapabiliriz onu düşünelim...

Biraz önce, 2 milyon adet satan "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır" kitabının yazarı Cemil Tokpınar abimize mail attım ve ondan bu konuda yardım istedim.İnşaallah bu konuda bizleri bilgilendirir..Yardımcı olamasada canı sağolsun başka araştırmalarda yapmaya çalışacağım İnşaallah..

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Meryem
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

17%
 77%
 13%
MesajTarih: Sal Hzr 29, 2010 12:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razı olsun SERZAKİR Ağabey, çok yardıma iğtiyacı var. 2 gün a kadar, namazı ve abdesti
bilmiyordu, onu öğretim, ama eksikleri çok fazla. Şimdi Romanya da olsaydı...daha kolay olurdu, orda arkadaşlarım çok var, yardım ederlerdi ona....ama yaşadığı yer....müslüman yok fazla...olsa de tanımıyor. Onun için, kitaplar olsaydı...okurdu, o kendin öğrenirdi. Ben zaten ona yardım ediyorum, namaz secde ve eşiyaları da ona gönderecem inshAllah.
Orda de bildiğimiz kitaplar ona bulsaydık, İslami veya Risale-i Nur, daha kolay olurdu onun için. Ramazan yaklaşıyor, namazı ve oruçu tutmak istiyor. Teravi namazına gitse, onun için çok faydalı olur.

Tekrar Allah razı olsun, İnshallah ona yardımcı oluruz, ve yaşadığı yer, İnshAllah kitap de buluruz.

EyüB
AKTİF ÜYE
<b>AKTİF ÜYE</b>

Level : 13
HP: 3 / 370  
 1%
MP: 176 / 176  
 100%
EXP: 18 / 30  
 60%
MesajTarih: Sal Hzr 29, 2010 1:49 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Meryem kardeşim benimde tavsiyem oralarda İngilizceye çevrilmiş Kuran-ı Kerim almanız yönünde. Orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizden temin edebilirsiniz tahminimce. Risale i Nur'u orada İngilizce olarak bulmanız daha zor olur.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Meryem
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

17%
 77%
 13%
MesajTarih: Sal Hzr 29, 2010 8:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet... Kuran-i Kerim inglizce meali, bende ona soyledim. Risale-i Nur bulmasak bile, eminim güzel islami kitaplar tavsiye de bulunabiliriz inshAllah. Biliyormusunuz, her kitabi okuyamayız, veya her site-forumu de okuyamayız....O kadar dolandırıcılar çıktı ki, inasan hangisini okusun bilmiyor artık. Genelde inglizce site-forum, hep yanlış bilgi veriyorlar. Kitaplar de oyle, belki Türkiye ye değil, ama dışından her kitapa güvenmiyoruz. Sad . Onun için yardım istedim.
Nurun Ala Nur
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 43
HP: 1415 / 6154  
 23%
MP: 426 / 2938  
 14%
EXP: 192 / 195  
 98%
MesajTarih: Sal Hzr 29, 2010 1:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Öyle Meryem Kardeşim. Hak ile batılı ayırt edecek kadar zor bir zamandayız.. insanları saptamak için dini böyle yanlış düşüncelere alet edenler maatteessüf çok var. Rabb'im muhafazanın havzına alsın, doğru insanlarla karşılaştırsın sizleri de. İşimiz çok.. bin ömrümüz de olsa hizmete vakfedeceğiz. İnşaallah hayırlı haberler ile haberdar oluruz bu konuda da. Rabb'im yar olsun.

Gençlik Rehberinde geçen bir hakikati arz edeyim:

Risale-i Nur’un yüksek değerini anlamakta veya onu işitip tanımakta biraz gecikmiş olan gençler iç­leri sızlaya sızlaya şöyle demektedirler: “Şu geç uyanan kıy­mettar gençliğimi fâni, geçici şeylerle zayi etme­yeceğim. Ancak ve ancak Kur’ân’a ve imâna hizmet uğ­runda, sev­gili Allah’ım ve sevgili Peygamberimin emir­lerine itaat yo­lundaki hizmetlere vakfedece­ğim. Ancak böylelikle, bu muvakkat gençliğimde bâkî bir gençliği elde etmiş olaca­ğım.
Başa dön
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

69%
 0%
 5%
MesajTarih: Pts Tem 12, 2010 10:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli meryem kardeşim,

Talep etmiş olduğun konuda bazı gelişmeler elde ettik çok şükür

Herkesce tanınan ünlü yazar Cemil TOKPINAR abimizden cevap geldi çok şükür

[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] dan da tanımayan kardeşler bilgi sahibi olabilir..

Cemil abimize mail attık ve bu konuda yardımlarını talep ettik.Oda bazı bağlantı numaraları verdi ve ben o bağlantı numaralarını sana ÖM olarak atıyorum...Gerisini sen halledersin İnşaallah...

Cemil TOKPINAR abimizden gelen mesajın aslı;

Selam Aleyküm,
Seyfeddin Kardeşim,

Mailine cevabım gecikti. Maalesef yetişemiyorum. Cevaplanacak 150 mail var. Bir kısmı benim doğrudan alanıma girmediği için kolay cevap veremiyorum.

Bizim Nesil'deki dış hizmetlerle ilgilenen arkadaşlar Romence risale bilmediklerini söylediler. Belki internetten biraz araştırmak gerekebilir. Bir de Sözler Yayınevine sorabilirsin.
İngilteredeki meseleyle ilgili olarak A.S. ismindeki bir abinin telefonlarını verdiler. Bu abinin hanımı hanım hizmetleriyle ilgileniyormuş.
cep: 00447..............
ev: 00441..............
Benim bulabildiğim bunlar.
İStersen bir de İstanbul ........... sitesine girerek mail at. Belki farklı bildikleri vardır.
Allah'a Emanet Olun.

Başa dön
Meryem
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

17%
 77%
 13%
MesajTarih: Pts Tem 12, 2010 11:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razıolsun Allah razıolsun Allah razıolsun

Çok teşekürler , Emeğinize sağlık va hakınızı helal edin. Gerçekten çok ihtiyacı vardi. Numaraları verdim, yarın İnshAllah onlarla görüşür. Arkadaşım çok teşekür ediyor size. Tekrar Allah razı olsun SERZAKİR Ağabey.

Benim için Romence risale, İnshAllah bulabilirim. Zaten internetten sipariş yapmak istiyorum. Ancak oyle alabilirim. Şu an siteden bir bacımdan numara bekliyorum.

YARDIMLARIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN !!!
Allah razıolsun Allah razıolsun Allah razıolsun
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

69%
 0%
 5%
MesajTarih: Pts Tem 12, 2010 11:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gelişmelerden haberdar et kardeşim ve yine bir eksiklik veya ihtiyaç olursa herzaman buradayız Bi-İznillah...

Rabbim sonumuzu hayra tebdil eylesin..

Başa dön
Meryem
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

17%
 77%
 13%
MesajTarih: Pts Tem 12, 2010 11:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

656

Tabi ki ! Smil , haberdar ederim İnshAllah Cool

Teşekkürler

Nurun Ala Nur
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 43
HP: 1415 / 6154  
 23%
MP: 426 / 2938  
 14%
EXP: 192 / 195  
 98%
MesajTarih: Sal Tem 13, 2010 12:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

23. Söz Romence Risale-i Nur Kitabını temin edebilmek için ÖM (Özel Mesaj) ile bana göndereceğim adresi yazarsan Kardeşim inşaallah irtibata geçip kitabı da göndeririz.
Başa dön
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Level : 60
HP: 11282 / 16839  
 67%
MP: 0 / 8040  
 0%
EXP: 119 / 403  
 29%
MesajTarih: Sal Tem 13, 2010 12:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

amin inşallah. Yazıların hepsini okudum ve çok bahtiyar oldum.Rabbim akibetini hayırlı eylesin inşallah. maşallah la kuvvete illa billah.İnşallah bu kervanda biizmde bir damla suyumuz olur. Çok sevindim.maşallah ya Sad ay bu gece diyorum çok güzel bir gece. 3 tane çok güzel haber aldım...

Medine ablam burda Meryem kardeşim mod. olmuş.Bir kardeşimiz imanla şereflenmiş.

Oy oy
Smil

Başa dön
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

69%
 0%
 5%
MesajTarih: Sal Tem 13, 2010 9:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Daha ne olsun.. değil mi kardeşim? Smil

Rabbim'e şükürler olsun.Gerçektende mutluluk verici haberler

Başa dön
*Gülsüm*
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Level : 20
HP: 17 / 893  
 2%
MP: 426 / 426  
 100%
EXP: 5 / 52  
 9%
MesajTarih: Cmt Tem 17, 2010 8:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mevlâ Teâlâ hizmetinizi kabul etsin. sevgi sevgi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
lalegul
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 44
HP: 1906 / 6573  
 29%
MP: 0 / 3138  
 0%
EXP: 200 / 204  
 98%
MesajTarih: Pts Ağu 09, 2010 1:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aman Maşaallah maşaallah Her dağim dualarımızdasınz Ne Güzel Haberler Bunlar Öyle Zevkle okudum ve öyle lezzet aldım ki Yorumlardan ve bir okadarda Meryem kardeşimizin heycanlını hissetim
Nediyelim Mevlam Hizmetlerinizi kabul etsin ve artırsın inşaallah Cool Amin
Cool
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Seyf-İslam İstek ve Öneriler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız