| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Meryem KIDEMLİ ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 29
|
Tarih: Pts Hzr 28, 2010 10:15 pm Mesaj konusu: Yeni müslüman kardeşimize yardım edelim. |
|
|
Es-Selamu Aleykum. İngiltere de bir arkadaşım var, 3 ay önce müslüman oldu, ama dinimizi çok bilmiyor, araştırıyor Mashallah, ve yardım istedi. Aklıma Risale-i Nur kitapları geldi...bu sitede öğrendim ki 50 dilde çevirildi. SERZAKİR Ağabey, lütfen ona yardım edelim. Kardeşimiz York da şu an kalıyor.Bu şehirde bulabilir mi?...Veya yakın bir şehirde...Başka kitaplar da tafsiye ediyorsanız, lutfen yazınız. Her kitap onun için çok faydalı.
Şimdiden Allah razı olsun ! _________________
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

Kayıt: 08 Şub 2007 Mesajlar: 12667 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 70
|
Tarih: Pts Hzr 28, 2010 10:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aleykümselam kardeşim...Hemen bu konu ile ilgileniyorum İnşaallah 1,2 gün içerisinde haberdar ederim...
İngilizce yardım edebileceğimiz en kolay dil.Ama o ülkede neler yapabiliriz düşünmek gerek...Bu kardeş türkçe bilmiyor değil mi?...
Diğer konuları da Araştırıp sana dönerim İnşaallah _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
Meryem KIDEMLİ ÜYE

|
Tarih: Pts Hzr 28, 2010 11:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kadeşimiz çok az türkçe biliyor, İnshallah aralıkta Türkiye'ye gelin gelecek...ama çok az biliyor
Ancak inglizce okuyabilir. _________________
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

|
Tarih: Pts Hzr 28, 2010 11:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aralıkta buraya gelirse işimiz daha rahat olur..İşte o zaman Türkçe bilmesi okadar da önemli değil...Ama şimdi ne yapabiliriz onu düşünelim...
Biraz önce, 2 milyon adet satan "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır" kitabının yazarı Cemil Tokpınar abimize mail attım ve ondan bu konuda yardım istedim.İnşaallah bu konuda bizleri bilgilendirir..Yardımcı olamasada canı sağolsun başka araştırmalarda yapmaya çalışacağım İnşaallah.. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
Meryem KIDEMLİ ÜYE

|
Tarih: Sal Hzr 29, 2010 12:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Allah razı olsun SERZAKİR Ağabey, çok yardıma iğtiyacı var. 2 gün a kadar, namazı ve abdesti
bilmiyordu, onu öğretim, ama eksikleri çok fazla. Şimdi Romanya da olsaydı...daha kolay olurdu, orda arkadaşlarım çok var, yardım ederlerdi ona....ama yaşadığı yer....müslüman yok fazla...olsa de tanımıyor. Onun için, kitaplar olsaydı...okurdu, o kendin öğrenirdi. Ben zaten ona yardım ediyorum, namaz secde ve eşiyaları da ona gönderecem inshAllah.
Orda de bildiğimiz kitaplar ona bulsaydık, İslami veya Risale-i Nur, daha kolay olurdu onun için. Ramazan yaklaşıyor, namazı ve oruçu tutmak istiyor. Teravi namazına gitse, onun için çok faydalı olur.
Tekrar Allah razı olsun, İnshallah ona yardımcı oluruz, ve yaşadığı yer, İnshAllah kitap de buluruz. _________________
|
| Başa dön |
|
 |
EyüB AKTİF ÜYE

Kayıt: 28 Tem 2007 Mesajlar: 212 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı
Level : 13
|
Tarih: Sal Hzr 29, 2010 1:49 am Mesaj konusu: |
|
|
| Meryem kardeşim benimde tavsiyem oralarda İngilizceye çevrilmiş Kuran-ı Kerim almanız yönünde. Orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizden temin edebilirsiniz tahminimce. Risale i Nur'u orada İngilizce olarak bulmanız daha zor olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
Meryem KIDEMLİ ÜYE

|
Tarih: Sal Hzr 29, 2010 8:15 am Mesaj konusu: |
|
|
Evet... Kuran-i Kerim inglizce meali, bende ona soyledim. Risale-i Nur bulmasak bile, eminim güzel islami kitaplar tavsiye de bulunabiliriz inshAllah. Biliyormusunuz, her kitabi okuyamayız, veya her site-forumu de okuyamayız....O kadar dolandırıcılar çıktı ki, inasan hangisini okusun bilmiyor artık. Genelde inglizce site-forum, hep yanlış bilgi veriyorlar. Kitaplar de oyle, belki Türkiye ye değil, ama dışından her kitapa güvenmiyoruz. . Onun için yardım istedim. _________________
|
| Başa dön |
|
 |
Nurun Ala Nur FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 16 May 2008 Mesajlar: 3184 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 43
|
Tarih: Sal Hzr 29, 2010 1:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öyle Meryem Kardeşim. Hak ile batılı ayırt edecek kadar zor bir zamandayız.. insanları saptamak için dini böyle yanlış düşüncelere alet edenler maatteessüf çok var. Rabb'im muhafazanın havzına alsın, doğru insanlarla karşılaştırsın sizleri de. İşimiz çok.. bin ömrümüz de olsa hizmete vakfedeceğiz. İnşaallah hayırlı haberler ile haberdar oluruz bu konuda da. Rabb'im yar olsun.
Gençlik Rehberinde geçen bir hakikati arz edeyim:
Risale-i Nur’un yüksek değerini anlamakta veya onu işitip tanımakta biraz gecikmiş olan gençler içleri sızlaya sızlaya şöyle demektedirler: “Şu geç uyanan kıymettar gençliğimi fâni, geçici şeylerle zayi etmeyeceğim. Ancak ve ancak Kur’ân’a ve imâna hizmet uğrunda, sevgili Allah’ım ve sevgili Peygamberimin emirlerine itaat yolundaki hizmetlere vakfedeceğim. Ancak böylelikle, bu muvakkat gençliğimde bâkî bir gençliği elde etmiş olacağım. |
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

|
Tarih: Pts Tem 12, 2010 10:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Değerli meryem kardeşim,
Talep etmiş olduğun konuda bazı gelişmeler elde ettik çok şükür
Herkesce tanınan ünlü yazar Cemil TOKPINAR abimizden cevap geldi çok şükür
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] dan da tanımayan kardeşler bilgi sahibi olabilir..
Cemil abimize mail attık ve bu konuda yardımlarını talep ettik.Oda bazı bağlantı numaraları verdi ve ben o bağlantı numaralarını sana ÖM olarak atıyorum...Gerisini sen halledersin İnşaallah...
Cemil TOKPINAR abimizden gelen mesajın aslı;
Selam Aleyküm,
Seyfeddin Kardeşim,
Mailine cevabım gecikti. Maalesef yetişemiyorum. Cevaplanacak 150 mail var. Bir kısmı benim doğrudan alanıma girmediği için kolay cevap veremiyorum.
Bizim Nesil'deki dış hizmetlerle ilgilenen arkadaşlar Romence risale bilmediklerini söylediler. Belki internetten biraz araştırmak gerekebilir. Bir de Sözler Yayınevine sorabilirsin.
İngilteredeki meseleyle ilgili olarak A.S. ismindeki bir abinin telefonlarını verdiler. Bu abinin hanımı hanım hizmetleriyle ilgileniyormuş.
cep: 00447..............
ev: 00441..............
Benim bulabildiğim bunlar.
İStersen bir de İstanbul ........... sitesine girerek mail at. Belki farklı bildikleri vardır.
Allah'a Emanet Olun. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
Meryem KIDEMLİ ÜYE

|
Tarih: Pts Tem 12, 2010 11:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekürler , Emeğinize sağlık va hakınızı helal edin. Gerçekten çok ihtiyacı vardi. Numaraları verdim, yarın İnshAllah onlarla görüşür. Arkadaşım çok teşekür ediyor size. Tekrar Allah razı olsun SERZAKİR Ağabey.
Benim için Romence risale, İnshAllah bulabilirim. Zaten internetten sipariş yapmak istiyorum. Ancak oyle alabilirim. Şu an siteden bir bacımdan numara bekliyorum.
YARDIMLARIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN !!!  _________________
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

|
Tarih: Pts Tem 12, 2010 11:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gelişmelerden haberdar et kardeşim ve yine bir eksiklik veya ihtiyaç olursa herzaman buradayız Bi-İznillah...
Rabbim sonumuzu hayra tebdil eylesin.. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
Meryem KIDEMLİ ÜYE

|
Tarih: Pts Tem 12, 2010 11:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tabi ki ! , haberdar ederim İnshAllah
|
 |
Nurun Ala Nur FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 16 May 2008 Mesajlar: 3184 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 43
|
Tarih: Sal Tem 13, 2010 12:02 am Mesaj konusu: |
|
|
| 23. Söz Romence Risale-i Nur Kitabını temin edebilmek için ÖM (Özel Mesaj) ile bana göndereceğim adresi yazarsan Kardeşim inşaallah irtibata geçip kitabı da göndeririz. |
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

Level : 60
|
Tarih: Sal Tem 13, 2010 12:05 am Mesaj konusu: |
|
|
amin inşallah. Yazıların hepsini okudum ve çok bahtiyar oldum.Rabbim akibetini hayırlı eylesin inşallah. maşallah la kuvvete illa billah.İnşallah bu kervanda biizmde bir damla suyumuz olur. Çok sevindim.maşallah ya ay bu gece diyorum çok güzel bir gece. 3 tane çok güzel haber aldım...
Medine ablam burda Meryem kardeşim mod. olmuş.Bir kardeşimiz imanla şereflenmiş.
Oy oy
_________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

|
Tarih: Sal Tem 13, 2010 9:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Daha ne olsun.. değil mi kardeşim?
Rabbim'e şükürler olsun.Gerçektende mutluluk verici haberler _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
*Gülsüm* USTA ÜYE

Level : 20
|
Tarih: Cmt Tem 17, 2010 8:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Mevlâ Teâlâ hizmetinizi kabul etsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
lalegul GOLD ÜYE

Kayıt: 27 Ksm 2008 Mesajlar: 3387 Konum: http://www.seyfislam.com/forum/ Durum: Çevrimdışı
Level : 44
|
|
| Başa dön |
|
 |
|