| |
|
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Kavs-ı kuzeh VİP ÖZEL ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 36
|
Tarih: Cmt May 21, 2011 11:44 am Mesaj konusu: Vesvesede Tedavi |
|
|
“Sizden biriniz namazda iken dübüründe bir hareket hisseder (abdestim) bozuldu (mu)?, bozulmadı (mı)? şüpheye düşerse namazı bozmasın ta ki sesi duyana veya koku olana kadar”(3) (Hadis-i Şerif)
İnsan ilk önce hastalığı teşhis etmelidir Diğer insanlarda olmayan anormal bir davranış var mıdır? Eğer varsa bu kişinin o konudaki hassayetinden mi yoksa şüphelerle ortaya çıkan bir durumdan mı kaynaklanıyor? Şüpheye müteallık bir davranış ise bu kişi vesveseye kapılmıştır Tedavi yolunu Efendimiz bildiriyor: Eğer namazda böyle bir şey hissedersen, ses veya koku geliyor mu?
Vesveseye kapılmış insanlarda koku da ses de olmaz O halde namaza devam et Tabi bu durumda şeytan da boş durmaz Abdestsiz kılıyorsun, şeklinde ikinci bir vesvese vermeye kalkar Fakat madem ses ve koku yok o halde insanın abdestsiz de olsa kılıyorum diye namaza devam etmesi gerekir Şeytan bakar ki bu adam abdestli de kılıyor, abdestsiz de O anda cephedeki mağlubiyetini hissedip geri çekilmekzorunda kalır
Kişi idrar damlıyor zannedip kontrol ettiğinde bir yaşlık bulamazsa ve bu vesvese de devam ediyorsa abdestten sonra eline biraz su alır ve iç çamaşırına serper Ne zaman ki şeytan namazda kandırmaya kalktı, “Abdestin bozuldu, idrar damlıyor şeklinde” işte o zaman şeytanı kandırma sırası bizde “Hayır o yaşlık idrar değil, biraz önce çamaşırıma su serptim ya odur” diye namaza devam eder
O halde genel tedavi anlaşıldı Madem ki vesvese şeytandan o halde vesveseyi takmamaya gayret etmeli
Madem ki Efendimiz hazretleri vesveseden Allah sığının diyor, bu merhalelerde de Allah’a sığınmak gerekir
Ebu Zümeyl İbn-i Abbas’a kendisinde bulunan şüpheden (vesveseden) bahsedince İbn-i Abbas: “Nefsinde vesveseden bir şey bulursan, şöyle de:” (4) diye tavsiye eder:
“Hüvel evvelû vel ahirû vezzahirû vel batınû ve hüve bikülli şeyin alim” (5) Meali “O ilktir, sondur, zahirdir, batındır O, herşeyi bilendir” Vesveseye kapılan kişi bunu diline vird edinmelidir
Allah (cc) hakkında vesveseye kapılanlar içinde Efendimiz “Amentü billahi ve rasulihi” (6) demelerini tavsiye eder “Allah’a Rasulüne iman ettim” diyerek imanını daima taze tutup şeytanın iğvasına kapılma _________________ UMUT.. Hiç bitmeyen bahar mevsimidir, içinde kar da yağar , fırtınada kopar..
Ama Çiçekler açmaya hep devam eder...  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|
|