Validenin (ananın), hakkının yuzde birini bile ödeyememissin

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ERHAN
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 47
HP: 2469 / 7965  
 31%
MP: 0 / 3803  
 0%
EXP: 121 / 234  
 51%
MesajTarih: Prş Oca 12, 2012 5:49 am    Mesaj konusu: Validenin (ananın), hakkının yuzde birini bile ödeyememissin Alıntıyla Cevap Gönder

Bir gun bir adam, Peygamberimize gelip:
-Ya Resulallah! Anam cok ihtiyarladi. Adeta cocuklasti. Sanki cocuklar gibi hareket ediyor. Yerinden kalkmiyor. Ben onun ekmeyigini kendi elimle yediriyorum. Suyunu bizat kendi elimle iciriyorum. Abtestini kendim aldiriyor, sonra seccadenin basina sirtimda goturuyorum. Her istedigi yere arkamda tasiyip göturuyorum. Ya Resulallah Annemin hakkini ödeye bildim mi? diye sordu.
Sevgili Peygamberimiz(S.A.V.):
-Validenin (ananin), hakkinin yuzde birini bile ödeyememissin! buyurdu. Adam:
-Nicin? Ya Resulallah! Ben bir dedigini iki yapmam. Kendisine bu kadar hizmet ederim. Hic bikmam. dedi
Resulu Ehrem (Sallallahu Aleyhi Veselem) Efendimiz:
"-Validen sana, oglum buyusun, buyuk adam olsun ve oglum cok yasasin diye hizmet edip arkasinda tasiyordu. Sen ise ona ne zaman ölecek? diye, ölse de kurtulsam diye hizmet ediyorsun. Arada daglar kadar fark var. Anan sana baktigi vakit. Oglum ne zaman buyuyecek? diyiyordu, sen ise, annem ne zaman ölecek diyiyorsun!!"
iste değerli kardeşler bu niyetleriniz arasinda olan buyuk farkin dahi bir degeri vardir.
Sen annene ne kadar hizmet etsen hakkini ôdiyemezsin. Bunu cok iyi bilesin.
Hic bir evlat, anne ve babanin hakkini ödiyemez.

Fakat bunu cok iyi bilesin ki, sen anana böyle hizmet edersen Cenam-i Hak sana cok buyuk sevaplar verir. Ana ve babanin rizasina nail olan kimse,
Cenab-i Hakk’in rizasina nail olur buyurdu.
Rabbım c.c.ana babamıza hayılı evlat olmayı nasıp eylesın tabı evlatlarımızıda ama günümuzde aglayarak baktıgım su utanc sahnelerı yokmu ..
gecenlerde biri annesını Şehir meydanına bırakıvermıs ınanın kahrımdan oturup hungur hungur agladım
bır anne ne demek sokağa atmak yaaaaa..
Kuranda hadıste sunnetle ayette dıkkat edın ..
anne kalbı kırmayın dıye okunurken sen bır evlat dunyaya getır ve o senı sokaga atsın..
ne acı dımi kardesler..
ben utanıyorum musluman olupta anne babasına evlatlık yapmayanlardan ınsallah anne babasına sahıp cıkanlardan oluruz..
dua ıle

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız