| |
|
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ReYYaN FORUM YÖNETİCİSİ

Durum: Çevrimdışı
Level : 69
|
Tarih: Çrş Tem 11, 2007 4:22 pm Mesaj konusu: Vahşinin Müslüman Oluşu |
|
|
Abdullah İbn-i Abbas Hazretleri'nden (r.a) rivayet edildi.
Uhud harbinde Peygamber Efendimiz'in amcası Hz.Hamza'yı (r.a) şehid eden Vahşi, Rasulüllah Efendimize (s.a.v)
-Ben Müslüman olmak istiyorum.Lakin Kuran'da; Ve onlar ki Allah'ın beraberinde diğer bi ilaha dua etmezler, Allah'ın haram kıldığı nefsi haksız katleylemezler ve zina yapmazlar.Her kim de bunları yaparsa ağır cezaya çarpar."(Sure-i Furkan, yet 68) mealindeki ayet-i kerime beni İslam'dan men ediyor. Zira ben bunların hepsini yaptım. Benim için bir tevbe imkanı varmı? diye Mekke'den bir mektup yazdı.
Bunun üzerine (Furkan suresi'nin): "Ve her kim tevbe edip de salih amel işlerse o muhakkak allah'a makbul olarak döner." mealindeki 71.ayet-i kerimesi nazil oldu. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu ayet-i kerimeyi Vahşi'ye yazıp gönderdi.
Vahşi " Bu ayette amel-i salih şartı var. Amel-i salihe kadir olabilirmiyim, olamazmıyım,bilmiyorum." diye bir mektup daha yazdı.
Bunun üzerine " Doğrusu, Allah kendine şirk koşulmasını mağfiret etmez, ondan berisini dilediğine mağfiret buyurur." (Nisa suresi, ayet 48) mealindeki ayet-i kerime nazil oldu. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu ayet-i kerimeyi de Vahşi'ye yazdı.
Vahşi tekrar " Bu ayet-i kerimede de Allahü Teala dilediğine mağfiret eder şartı var. Allah (c.c) beni bağışlamayı diler mi, dilemez mi, bilmiyorum." diye yazınca
Ey nefisleri üzerinde israfta bulunmuş kullarım ! Allah'ın rahmetinden ye'se (ümidsizliğe) düşmeyiniz.Şüphe yok ki, Allah günahların hepsini mağfiret eder. Muhakkak ki o çok gafur ve rahimdir." (Zümer suresi, ayet 53) mealindeki ayet-i kerime nazil oldu.
Rasulüllah Efendimiz (s.a.v) bu ayet-i kerimeyi de Vahşi'ye bildirdi. Vahşi bu ayet-i kerimede hiçbir şart bulamadı ve Medine-i Münevvere'ye gelip Müslüman oldu. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
dürri_yektam GOLD ÜYE

Level : 48
|
Tarih: Cum May 02, 2008 4:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Rabbim şirkin haricinde ki diğer günahları affedebileceğini kuran-ı keriminde beyan buyurmuştur herzaman tevbe kapsını açık bırakmış ve kullarını tevbe etmeye davet etmiştir yeter ki bizler tevbe kapısına yönelerim Rabbim cümlemizi tevbe-i nasuh ile tevbe edebilmeyi nasip eylesin Allah (c.c) razı olsun bacım çok güzel paylaşımdı |
|
| Başa dön |
|
 |
merve_demir AKTİF ÜYE

Level : 15
|
Tarih: Cum Ağu 29, 2008 6:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sahabi efendilerimizden beni en çok etkileyen vahşinin müslüman oluşudur... tabi daha öncesinde pişman oluşudur
Rabbim cümlemizi samimi bir tövbe edip pişman olup birdaha aynı hatayı işlememeye karar veren ve bunu uygulayan kullarından eylesin iaşaallah.. |
|
| Başa dön |
|
 |
LeyL-i Serair GOLD ÜYE

Kayıt: 15 Mar 2011 Mesajlar: 2458 Konum: KOCAELİ Durum: Çevrimdışı
Level : 39
|
Tarih: Pts Hzr 06, 2011 4:53 am Mesaj konusu: |
|
|
| Allah(c.c) razı olsun ablacım inşaAllah |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|
|