Tuvalete Gitmek Büyük Bir Nimet Midir?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Tefekkür
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
deniz*yıldızı
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 38
HP: 609 / 4353  
 14%
MP: 2078 / 2078  
 100%
EXP: 22 / 153  
 14%
MesajTarih: Prş Ağu 12, 2010 6:42 pm    Mesaj konusu: Tuvalete Gitmek Büyük Bir Nimet Midir? Alıntıyla Cevap Gönder

17.12.2006 Pazar günü, Kütahya Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Diyalizle Yaşam ve Organ Nakli” konulu konferansa katıldım
Tuvalete Gitmek Büyük Bir Nimet Midir?
Aizonai Otel Konferans Salonunda gerçekleşen konferansı beş kişi sundu Katılanların çoğunun böbrek hastası veya yakını olduğunu gözlemledim

“Organ bağışının tek bedeli insan sevgisidir” , “Bir Cana Can Kat” sloganlarının yer aldığı salonda, katılanlara sunumlar eşliğinde bilgiler verildi
Öğrendim ki, Türkiye’de böbrek yetmezliği yüzünden diyalize bağlı 30 bin hasta varmış Bu hastalar tuvalet ihtiyacını kendileri gideremedikleri için ancak bir makinaya bağlanıp, kana karışan idrarı temizleniyormuş Çok zahmetli bir iş…
Düşündüm, günde en az 10 defa ihtiyacımızı gidermek için, gittiğimiz tuvaleti düşündüm Oh be diyerek rahatyan, ihtiyacını gideren insanların aslında ne kadar büyük bir nimete sahip olduğunu düşündüm Bir makinaya bağlanmadan yaşamanın ne kadar güzel olduğunu hissettim
Konferans sonunda, salonda bulunanların sorularına cevaplar verildi Kendisine böbrek nakli yapılmış bir hasta, duygusal bir konuşma yaptı Konuşması sırasında, vatandaşlarımızın bu konuya eğilmemelerinde dini duyarlılığın yattığını bu konuda bilgisi olmadığını söyledi Ben de konferansı dinleyen bir kişi olarak, oturmuş olduğum yerden kalkarak, konferans verenlerin yanına gittim İl Müftülüğünden geldiğimi, dini konularda yetkili biri olduğumu söyleyince beni takdim ettiler Bu vesileyle bana bu fırsatı veren yetkililere teşekkür ediyorum

Dini olarak bu nakiller konusunda bir endişeye gerek olmadığını, bir insanı kurtaranın bütün insanlığı kurtarmış gibi sevap alacağını ayetlerle açıkladım Bu arada ibret olsun diye bir bardak su hikayesini anlattım
Harun Reşit makamında otururken, kendisini ziyaret gelen bir İslam alimi ile sohbet ediyorlarmış Harun Reşit, o İslam alimine kendisine nasihat etmesini istemiş O sırada Harun Reşit’e içmesi için bir bardak getirilmiş Tam içeceği sırada o İslam alimi demiş ki:

-Sultanım, eğer elinizdeki bu bir bardak suyu bulamazsanız ne yaparsınız?
Harun Reşit hiç tereddüt etmeden, bütün servetini feda edebileceğini ve bu bir bardak suyu içmeye çalışacağın söylemiş
Bir bardak suyu içtikten sonra, tekrar sormuş

-Eğer, içtiğiniz bu bir bardak suyu dışarıya çıkaramazsanız ne yaparsınız? Harun Reşit yine aynı cevabı vermiş Bunun üzerine İslam Alimi ona şu nasihatte bulunmuş
-Bir bardak idrar değerinde bile olmayana bu dünyaya fazla meyletme
Evet, değerli kardeşlerim, Suyu bulmak bir nimet, içmek bir nimet, içtiğini dışarıya çıkarmak ayrı bir nimet Bugün 30 bin civarındaki böbrek hastamızın olması, doya doya, kana kana su içememeleri ne kadar acı, değil mi?
Bizler, bu satırları okuyan sizler, hiç tuvalete gitmenin büyük bir nimet olduğunu düşündük mü acaba? Oh be deyip rahatladıktan sonra, bu ihtiyacını normal yollarla değil de, bir makineye bağlanarak gidermeye çalışan 30 bin hastanın varlığı bizi rahatsız etmiyor mu?
Ben çok rahatsız oldum doğrusu Konferansta seyrettiğim filmden çok etkilendim Gözlerim doldu Allahım sen kadar büyüksün! Biz ne kadar az şükrediyoruz diye düşündüm Alelade bir işmiş gibi yapageldiğimiz bir işi yapamayan 30 bin hastayı düşündüm Tuvalete değil de makineye bağlanarak bu ihtiyacını gidermeye çalışan 30 bin hastayı ve onların yakınlarını düşündüm Bu arada, kendi elimizle toprağa verdiğimiz yakınlarımızın organlarının toprağa gömülüşünü düşündüm
Bu konuya önem vermek için illa da kendimizin veya bir yakınımızın hasta olması gerekmez Ölen bir kişiden alınması gereken bir iş organ nakli Belki de ölen birinin organları bağışlandığı takdirde 4-5 aileyi sevindirebiliyor Böyle haberleri gazetelerde okuyoruz, televizyonlarda izliyoruz
Sizleri tuvalete giderken, ihtiyacınızı rahatlıkla giderirken düşünmeye davet ediyorum Tuvalete gitmenin ve ihtiyacımızı gidermenin büyük bir nimet oldğunu asla unutmayalım

V.Akşit

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Tefekkür Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız