| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
hmedeni ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 5
|
Tarih: Sal Ekm 19, 2010 3:47 pm Mesaj konusu: tesettür & başörtü hakkında bir başlık |
|
|
sa. ben tesettür ve başörtüsü hakkında yazıların, haberlerin, yorum ve tartışmaların paylaşılacağı tesettüre özel bir başlık açılmasını talep diyorum.
.

çünkü tesettür hakikaten çok önemlidir. allah insanı yaratırken insan için örtüneceği şeyleride birlikte yaratmıştır. ilk insan olan adem as ve hava annemiz cennette örtülüydüler. şeytan onları aldatıp yasak ağaçtan yediklerinde üstlerindeki cebnnet giysileri üzerlerinden çıkmış ve ağaç yapraklarıyla örtünmeye başlamışlar. kuran bu kıssayı anlatırken araf süresinde " Ey Âdemoğulları! Avret yerlerini kendilerine açmak için, elbiselerini soyarak ana babanızı cennetten çıkardığı gibi, şeytan sizi de saptırmasın. Çünkü o ve kabilesi, onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler." (araf,27) buyuruyor.
islam düşmanları d aşeynaı takip etmişler, halende akip ediyorlar ve ademoğullarının örtüsünü üzerlerinden çıkarmak için tüm gayretleriyle mücedele ediyorlar.
bu nedenle bizim içinde tesettür çok önemlidir. onlar bizi islami bir tesettürden ve hayadan uzaklaştırmak istedikleri gibi bizlerde bunun aksine tesettüre var gücümüzle sahip çıkmalıyız. ben buna böyle inanıyorum. bunedenle istiyorum ki forumda tesettüre özel bir başlık olsun. ve tesettür daima gündemimizde olsun.
istekte bulunurken konuyu fazla uzattım kardeşlerimiz haklarını helaletsinler |
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

Kayıt: 08 Şub 2007 Mesajlar: 12882 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 70
|
Tarih: Sal Ekm 19, 2010 6:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aleykumselam kardeşim.. Böyle bir bölüm açarız tabi, neden olmasın.. Yalnız yukarıda ki resimlerden polisle, tesettürlü kardeşlerimizin karşı karşıya geldiği ve böyle acı tabloların yaşandığı günler çok geride kaldı.. Şükürler olsun.. İnşaallah zamanla çok daha güzel olacak.. Sizlerden ricam, artık böyle acıklı tabloların yaşanmadığı ülkemizde bu tip konular harici paylaşımlarda bulunmanız.. Güncel bir sorun, yasak, saygısızlık varsa tabiki bunu paylaşabilir. Ama yıllar öncesine ait konuları devam ettirmeyelim..
Bölüm en kısa zamanda açılacaktır İnşaallah kardeşim.. Düşüncelerini paylaştığın için ayrıyeten teşekkürlerimi iletirim.. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

Level : 60
|
Tarih: Sal Ekm 19, 2010 11:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Daha önce sizin eklediğiniz konuları da oraya taşırız.Çok güzel olur. Çünkü hatırladığıma göre ben sizi tesettür savaşçısı olarak biliyorum.
Çünkü genelde içerik tesettür oluyordu ...
Saygılar _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
hmedeni ÜYE

|
Tarih: Çrş Ekm 20, 2010 10:03 am Mesaj konusu: |
|
|
| SERZAKİR yazmış: | .. Yalnız yukarıda ki resimlerden polisle, tesettürlü kardeşlerimizin karşı karşıya geldiği ve böyle acı tabloların yaşandığı günler çok geride kaldı.. Şükürler olsun.. İnşaallah zamanla çok daha güzel olacak.. Sizlerden ricam, artık böyle acıklı tabloların yaşanmadığı ülkemizde bu tip konular harici paylaşımlarda bulunmanız.. Güncel bir sorun, yasak, saygısızlık varsa tabiki bunu paylaşabilir. Ama yıllar öncesine ait konuları devam ettirmeyelim..
.. |
teşekkür ederim "SERZAKİR" kardeşim. ancak bu sorun geçmiş yıllarda kaldı diyorsunuz. ama malesef sorun hiçter geçmişte kalmış değildir. halen devam etmektedir. keşke dediğiniz gibi geçmişte kalmış olsaydı...
mesela bir yanıbaşındaki en yakın okula bak. kaçtane bacımız başörtüyle okula gisebiliyorlar. ilk öğretim, liseler ve diğerleri...
hiçbiri başörtülü okula gidemiyor...
sadsece bir kısım üniversiteler buna musade ediyor.
eğer eski yıllar gibi okulla başörtüyle gitmeye kararlı olanlar çok olsaydı belki o günleden daha kötü şeyler yaşanabilirdi. ki hala azda olsa yaşanıyor. çünkü azda olsa tesettüründen taviz vermeyen hatice, aişe, rükiye, zeyneb, esma gb. bacılarımız vardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

|
Tarih: Çrş Ekm 20, 2010 11:08 am Mesaj konusu: |
|
|
Mübarek kardeşim ben sana başörtü sorunu yok demiyorum. Benim iki kız kardeşimde bu sorun yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Yani bu soruna uzak bir insan değiliz. Bazı şeylerin düzelebilmesi için bizlerinde birey olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Benim yukarıda ki yazımda bahsettiğim konu polis ile tesettürlü kardeşlerimizin karşı karşıya gelmesi mevzusu... Bu tarz resimlere gerek yok diyorum. Bu polisimize olan kin ve düşmanlığın artmasından başka bir işe yaramaz. O polisler kendi keyfine göre değil başlarında ki karaktersiz insanların emirleri neticesinde böyle bir yanlışlığa ortak oluyorlar ve şuan da böyle olaylar yaşanmadığı için ve insanlarda ki polis düşmanlığının devam etmesini azda olsa engellemek için paylaşılmasın diyorum. Ama yok ben paylaşmak istiyorum diyorsanız buda sizin düşünceniz. Sonuçta benim bu sözlerim site kuralı degil bir fikir sadece... _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

Level : 60
|
Tarih: Cmt Ekm 23, 2010 9:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tesettürün hanım için önemini anlatan idrak etmemize yardımcı olacak paylaşımlar da olmalı.
Kur'an-ı Kerim'deki kesin hükümler . Ters görüşlere sunulan cevaplar bence olabilir...
Edepte bir tesettürdür.Gözler,konuşmalar bence hepsi bu dairenin içine girer. Bunların önemi üzerinde durulabilir.
İnşallah da ülkemizde hayırlısıyla bu tesettür sorunu birdaha açılmamak üzere ortadan kaldırılır.Başlangş adımı atıldı inşallah.
Rabbim bu yolda sebat eden kullarından eylesin. Yıldırmasın bu bekleyiş içinde inşallah. Amin.Amin, Amin.
Saygılar. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

|
Tarih: Pzr Ekm 24, 2010 12:43 am Mesaj konusu: |
|
|
Tesettür bölümümüz hizmete girmiştir...
Yönetimdeki kardeşlerin diğer bölümlerde bulunan konuları taşımaları ve bu bölümle ilgili bilgilere sahip olan kardeşlerinde paylaşımda bulunmaları rica olunur
Hayırlı olur İnşaallah _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
Nar-ı Aşk AKTİF ÜYE

Level : 11
|
Tarih: Pzr Ekm 24, 2010 4:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel düşünülmüş. Hayırlı olsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
ReYYaN FORUM YÖNETİCİSİ

Level : 69
|
Tarih: Pts Ekm 25, 2010 12:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Mevlam hayırlı kılsın inşallah ... Yapılan hizmetlermizi ihlaslı kılsın ... Daim eylesin Mevlam .  |
|
| Başa dön |
|
 |
ashabıkehf ÜYE

|
Tarih: Sal Ekm 26, 2010 11:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
| SERZAKİR yazmış: | Aleykumselam kardeşim.. Böyle bir bölüm açarız tabi, neden olmasın.. Yalnız yukarıda ki resimlerden polisle, tesettürlü kardeşlerimizin karşı karşıya geldiği ve böyle acı tabloların yaşandığı günler çok geride kaldı.. Şükürler olsun.. İnşaallah zamanla çok daha güzel olacak.. Sizlerden ricam, artık böyle acıklı tabloların yaşanmadığı ülkemizde bu tip konular harici paylaşımlarda bulunmanız.. Güncel bir sorun, yasak, saygısızlık varsa tabiki bunu paylaşabilir. Ama yıllar öncesine ait konuları devam ettirmeyelim..
Bölüm en kısa zamanda açılacaktır İnşaallah kardeşim.. Düşüncelerini paylaştığın için ayrıyeten teşekkürlerimi iletirim.. |
üstada kesinlikle katılıyorum eskilerde kaldı çok eskilerde |
|
| Başa dön |
|
 |
|