Sevgili Sen Nerdesin ? Ben Nerdeyim ... !

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Videolar -> M. Fethullah Gülen
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Salik
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 22
HP: 33 / 1106  
 3%
MP: 528 / 528  
 100%
EXP: 53 / 59  
 89%
MesajTarih: Pzr Ekm 31, 2010 1:09 am    Mesaj konusu: Sevgili Sen Nerdesin ? Ben Nerdeyim ... ! Alıntıyla Cevap Gönder

*Maalesef, çok laubaliyiz; imanın kadr ü kıymetini bilmiyoruz. Eskiler, imanlarının gideceğinden korkarlarmış; ben şimdi kimsede o korkuyu görmüyorum. "Allahım bahtına düştüm; ne olur, kurban olayım; beni elli defa öldür, fakat imanımın bir zerresini dahi zayi ettirme!.." diye feryad eden bir insana rastlamadım.

*Bir kere daha silkinip kendimiz olma, imanımızı yenileme ve Allah’la münasebetimizi gözden geçirme mecburiyetindeyiz.

*Kitaplar kalbde heyecan uyarıyorsa bir kıymeti haizdir. Kitapları da yakasım geliyor; fakat, bir Ferdinand olmak istemem. Yoksa, bugün kitaplar sadece bencillik aşılıyor, egoyu büyütüyor ve gevezelik yapma heyecanını tetikliyor.

*Müslümanlık şekil ve suret değildir; o manadır, özdür ve doyma bilmeyen bir hisle derinlere dalmaktır.

*Bu günlerde şu duayı çokça okumak lazım:

رَبَّنَا اٰتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّءْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَداً
اِجْعَلْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا فَرَجًا وَمَخْرَجًا

Rabbimiz! Katından bir rahmet ver, şu dâvamızda bize doğruluk ve muvaffakiyet ihsan eyle! (İçi kin ve nefretle dolu zâlimlerin küstahlaştıkça daha bir küstahlaştığı şu talî’siz günlerde) biz aciz kullarına nezdinden bir ferec ve mahrec (çıkış yolu ve ferahlık) nasip et!.."
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Nurun Ala Nur
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 44
HP: 1446 / 6573  
 22%
MP: 824 / 3138  
 26%
EXP: 89 / 204  
 43%
MesajTarih: Pts Ksm 01, 2010 9:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet bu hayatı faniyenin arkasında bir hayatı bakiye vardır.
Hem insan bu zail dünyada görevleri çok bir misafirdir. Hem mesuliyeti çok bir yolcudur..bütün kendine verilen sermaye-yi hayat ve ömrü gayet ciddi değerlendirmelidir.

Çünkü yaşamak bir keredir.

Ebedi bir hayatın levazımatını tedarik ettiği bu alemde kendini oyalıyacak.. istikametinden döndürecek.. yarınlar nikap ve adem-i önerilerle aladatacak şeylerden içtinap etmeli hem kaça bilidiği kadar kaçmalıdır.

Kendisine hiçbir fayda sağlamayacak işlerden yüz çevirmeli. Yüzünü gözünü aydın etmelidir.

Ne diyelim.. Rabb-i Rahim'im bu yolda istihdam ile istikamette olunmayı nasip etsin. Allah razı olsun Salik Kardeş.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Videolar -> M. Fethullah Gülen Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız