Tarih: Pzr Ekm 31, 2010 1:09 am Mesaj konusu: Sevgili Sen Nerdesin ? Ben Nerdeyim ... !
*Maalesef, çok laubaliyiz; imanın kadr ü kıymetini bilmiyoruz. Eskiler, imanlarının gideceğinden korkarlarmış; ben şimdi kimsede o korkuyu görmüyorum. "Allahım bahtına düştüm; ne olur, kurban olayım; beni elli defa öldür, fakat imanımın bir zerresini dahi zayi ettirme!.." diye feryad eden bir insana rastlamadım.
*Bir kere daha silkinip kendimiz olma, imanımızı yenileme ve Allah’la münasebetimizi gözden geçirme mecburiyetindeyiz.
*Kitaplar kalbde heyecan uyarıyorsa bir kıymeti haizdir. Kitapları da yakasım geliyor; fakat, bir Ferdinand olmak istemem. Yoksa, bugün kitaplar sadece bencillik aşılıyor, egoyu büyütüyor ve gevezelik yapma heyecanını tetikliyor.
*Müslümanlık şekil ve suret değildir; o manadır, özdür ve doyma bilmeyen bir hisle derinlere dalmaktır.
Rabbimiz! Katından bir rahmet ver, şu dâvamızda bize doğruluk ve muvaffakiyet ihsan eyle! (İçi kin ve nefretle dolu zâlimlerin küstahlaştıkça daha bir küstahlaştığı şu talî’siz günlerde) biz aciz kullarına nezdinden bir ferec ve mahrec (çıkış yolu ve ferahlık) nasip et!.."
Kayıt: 16 May 2008 Mesajlar: 3276 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 44
HP:
1446 / 6573
22%
MP:
824 / 3138
26%
EXP:
89 / 204
43%
Tarih: Pts Ksm 01, 2010 9:54 am Mesaj konusu:
Evet bu hayatı faniyenin arkasında bir hayatı bakiye vardır.
Hem insan bu zail dünyada görevleri çok bir misafirdir. Hem mesuliyeti çok bir yolcudur..bütün kendine verilen sermaye-yi hayat ve ömrü gayet ciddi değerlendirmelidir.
Çünkü yaşamak bir keredir.
Ebedi bir hayatın levazımatını tedarik ettiği bu alemde kendini oyalıyacak.. istikametinden döndürecek.. yarınlar nikap ve adem-i önerilerle aladatacak şeylerden içtinap etmeli hem kaça bilidiği kadar kaçmalıdır.
Kendisine hiçbir fayda sağlamayacak işlerden yüz çevirmeli. Yüzünü gözünü aydın etmelidir.
Ne diyelim.. Rabb-i Rahim'im bu yolda istihdam ile istikamette olunmayı nasip etsin. Allah razı olsun Salik Kardeş.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız