Salihlerden miyim?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞEYHÜLİSLÂM
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 63
HP: 9456 / 19700  
 48%
MP: 0 / 9406  
 0%
EXP: 304 / 454  
 66%
MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 11:50 am    Mesaj konusu: Salihlerden miyim? Alıntıyla Cevap Gönder

Salihlerden miyim?’

Şakîk Belhî rh.a.’e adamın biri gelerek:

– İnsanlar benim için salih biridir diyorlar. Ben kendimin salihlerden olup olmadığımı nasıl anlayacağım, diye sorar. Şakîk Belhî hazretleri ona şöyle der:

– Birincisi, salihlerin yanında sırrını, iç alemini onlara aç. Eğer hoşnut olurlarsa bil ki sen de salihlerdensin, yoksa değilsin. İkincisi, kalbine dünyayı sun, eğer onu kabul etmezse bil ki salihlerdensin, yoksa değilsin. Üçüncüsü, nefsine ölümü sun, eğer Rabbine kavuşmayı isterse bil ki salihlerdensin, yoksa değilsin. Bu üç güzel hasletin hepsi sende bir araya gelirse, amellerine riya karışmaması için Rabbine yalvar. Yoksa riya hepsini bozar, yok eder.

Tenbîhü’l-Gâfilîn
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız