| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ReYYaN FORUM YÖNETİCİSİ

Durum: Çevrimdışı
Level : 69
|
Tarih: Çrş Arl 28, 2011 12:28 am Mesaj konusu: Oh bee! |
|
|
ANLATILIR Kİ, bir zat devesini satmak üzere pazara getirmiş ve yüksek bir fiyat talebinde bulunmuş. Demişler:
"Niçin fazla fiyat istiyorsun, bu deve bu kadar yapmaz?"
Demiş:
"Benim devem, sıradan bir deve değil. 'Oh' deyince yürür. 'Oh, oh' deyince koşar ve 'Amin' deyince de durur."
Oradakilerden biri bunu çok ilginç bularak "Devenizi denemek istiyorum. Eğer anlattığınız gibiyse alabilirim" demiş.
Devenin üzerine oturduğunda, "Oh," demiş, deve yürümüş, "Oh, oh" demiş, deve koşmaya başlamış. Adamın keyfine diyecek yokmuş.
Ama bu arada heyecandan deveyi durduracak kelimeyi unutmuş. O sırada bir uçurumun kenarına gelmişler, deve bir adım daha atsa uçuruma yuvarlanacaklar.
Allah'tan, tam o sırada adam "Amin" demiş ve deve durmuş. Adam kurtulmanın sevinciyle "Oh" dediğinde deve yoluna devam etmiş, uçuruma yuvarlanmışlar.
Temsildeki deve gibi, nefis dahi insana "Oh" dedirtmez. Bir insan "Oh, artık bu nefisten kurtuldum" dediği anda kendisini manen uçuruma atmış olur.
Yazar:
Doç. Dr. Şadi Eren _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
STiNGER KIDEMLİ ÜYE

Level : 24
|
Tarih: Prş Arl 29, 2011 8:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
ERHAN YARDIMCI YÖNETİCİ

Kayıt: 05 Oca 2009 Mesajlar: 3944 Konum: ANKARA Durum: Çevrimdışı
Level : 47
|
Tarih: Cum Arl 30, 2011 6:04 am Mesaj konusu: |
|
|
reyhan kardesim cok guzel emegine saglik insallah....  _________________ Bilmiş olun ki,göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır.O,sizin ne yolda,ne durumda olduğunuzu iyi bilir.(Nur,64)
 |
|
| Başa dön |
|
 |
MeDiNe YARDIMCI YÖNETİCİ

Kayıt: 21 May 2008 Mesajlar: 8735 Konum: istanbul Durum: Çevrimdışı
Level : 62
|
|
| Başa dön |
|
 |
ŞeFKaT FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 09 Şub 2007 Mesajlar: 17864 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 77
|
Tarih: Prş Oca 26, 2012 12:48 am Mesaj konusu: |
|
|
Maşaallah çok güzeldi Reyyan'ım. _________________ "Yâ Rabbî! Bizleri kıyamete kadar
Risale-i Nur kisvesinde hakaik-i imaniye
ve esrar-ı Kur'âniye ile kemâl-i ferah ve sevinçle meşgul eyle.
âmin. İnşaallah." |
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

Level : 60
|
Tarih: Cum Oca 27, 2012 1:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Temsildeki deve gibi, nefis dahi insana "Oh" dedirtmez. Bir insan "Oh, artık bu nefisten kurtuldum" dediği anda kendisini manen uçuruma atmış olur...
çok manidar...
"kul sıhhat halinde korkulu ve ümitli bulunmalı, havf(korku) ve recâsı(ümit) birbirine eşit olmalı; hastalığı halinde de recâ (ümit) yönü kuvvetli olmalıdır." (Nevevî, Riyazü's-Salihîn Tercümesi, I, 479).
kardeşim _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
|