Nimeti Görmek

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Tefekkür
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Nurun Ala Nur
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 44
HP: 1446 / 6573  
 22%
MP: 820 / 3138  
 26%
EXP: 89 / 204  
 43%
MesajTarih: Pzr Ekm 30, 2011 12:25 am    Mesaj konusu: Nimeti Görmek Alıntıyla Cevap Gönder

Nimeti Görmek

Allah'ın nimetini gören kimse kendi iyi amellerini görmez, isterse, insanlarla cinlerin yaptıkları iyi amelleri yapmış olsun. Çünkü Allah'ın nimetleri onun amellerinden çoktur. Onun bütün amelleri bir nimetin bile karşılığı olamaz.

Kula layık olan, üzerinde bulunan Allah'ın hakkını devamlı gözetmesidir.

İmam Ahmed, Haccac'dan, o da Cerir b. Nazim'den, o da Vehb'den naklen rivayet etti.

Vehb şöyle anlatıyor:

"Musa aleyhisselam, dua ve niyazda bulunan bir adamın yanından geçti. Musa aleyhisselam:

"Ya Rabbi, bu kuluna merhamet et, çünkü ben buna acıdım" dedi. Bunun üzerine Allah Teala, ona:

"O adam kuvveti kesilinceye kadar bana dua etmiş olsa, üzerindeki benim hakkımı gözetmedikçe onun duasını kabul etmem" diye vahyetti.

Üzerinde vacip olan nimeti gören kul kendi iyi amellerini görmez, devamlı kendini hakir ve zelil görür. Allah'ın nimetlerini görüp kendi iyiliklerini görmeyen kimse Allah'ın rahmetine ne kadar yakındır.

Yardımına sığınılacak ancak Allah'dır.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Tefekkür Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız