| |
|
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ŞEYHÜLİSLÂM VİP ÖZEL ÜYE

Kayıt: 14 Şub 2007 Mesajlar: 9379 Konum: İstanbul Durum: Çevrimdışı
Level : 63
|
Tarih: Sal Ksm 29, 2011 2:48 pm Mesaj konusu: Mehmet Âkîf ERSOY'un kızından bir hatıra.. |
|
|
Üstad’ın kızı Cemile anlatıyor: Heybeliada’ya gelince babam hemen bir çamın altına oturur, arkasını çama dayar, saatlerce burada dalardı. İki saat, üç saat geçer, bir kelime konuşmazdı. Nefes aldığı bile işitilmeyecek kadar dikkat ve huşu içinde yalnız gözleri hareket ediyordu. Ortalık kararıyor, yahut gece yarısı olur.”Artık baba gidelim, derim, “peki!” der. Fakat gene oturur. Biraz sonra gene tekrar ederim. Yavaş yavaş harekete gelir, hiç de oradan ayrılmak istemeyerek bastonuna dayana dayana eve dönerdik.
Bir gün mektebe giderken çantamın eskiliğinden dolayı ağlamıştım. Onun üzerine babam bize bir çocukluk hatırasını nakletti:
-Babam beni İdadi Mektebi’ne yazdırmak üzere götürdü.
Kaydettiler. Fakat mektebe verilmesi lazım gelen bir para
istediler. Babamın parası yetmedi. Baktım, çok canı sıkıldı.
Evirip çevirip saatine bakmağa başladı.
-Baba, neye saate bakıyorsun? dedim.
-Bu gümüştür, dedi; bunu rehin verirsem istedikleri parayı
bulabilirim.
Babamın beni okutmak için gösterdiği bu fedakarlık karşısında çok müteessir oldum. Ağlamaya başladım. -Baba, dedim, ben mektepten vazgeçtim. Haydi gidelim. İşte çocuklar biz bu şartlar altında okuduk. Siz şimdi çantanızın rengi biraz solmuş diye ağlıyorsunuz. -Peki baba sonra ne oldu? Mektebe gitmediniz mi? -Gittim. Babamın parasının çıkışmadığını görünce güvendiler. Sonra verirsiniz, dediler. |
|
| Başa dön |
|
 |
ERHAN YARDIMCI YÖNETİCİ

Kayıt: 05 Oca 2009 Mesajlar: 3944 Konum: ANKARA Durum: Çevrimdışı
Level : 47
|
Tarih: Sal Ksm 29, 2011 3:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
EMEĞİNE SAĞLIK CAN KARDEŞİM  _________________ Bilmiş olun ki,göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır.O,sizin ne yolda,ne durumda olduğunuzu iyi bilir.(Nur,64)
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|
|