Mahşerde sevap ve günah tartılması

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Ölüm - Ahiret
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞeFKaT
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 77
HP: 35493 / 38580  
 92%
MP: 0 / 18421  
 0%
EXP: 653 / 749  
 87%
MesajTarih: Sal Mar 06, 2007 10:17 am    Mesaj konusu: Mahşerde sevap ve günah tartılması Alıntıyla Cevap Gönder

Dilerseniz Mahşer günü hakkında sözü, hiç yorumsuz, Allah Resûlür17;ne (asm) bırakalım. Peygamber Efendimiz (asm) buyurur ki:

Ben geçen gece rüya-yı sâdıkada neler neler gördüm.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, azap melekleri etrafını sarmıştı. O anda almış olduğu abdest geldi ve onu kurtardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, kendisi için kabir azabı hazırlanmıştı. Namazı geldi ve onu kurtardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, şeytanlar etrafını kuşatmıştı. Yaptığı zikirler geldi ve onu kurtardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, susuzluktan dili dışarıya sarkmış, soluyordu. Tuttuğu Ramazan orucu geldi ve ona su ikrâm etti.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, önü karanlık, arkası karanlık, sağı karanlık, solu karanlık, üstü karanlık, altı karanlıktı. Yaptığı hac ve umresi geldi ve onu bu karanlıklardan çıkardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, ölüm meleği ruhunu almak için gelmişti. Anne ve babasına yaptığı iyilikler geldi, meleğin o anda ruhunu almasına mani oldu.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, mür17;minlerle konuştuğu halde, onlar kendisiyle konuşmuyorlardı. Akrabalarıyla olan iyi ilişkileri geldi ve onlara hitâben, r0;Bu akrabalarına iyilik ederdir1; dedi. Bunun üzerine onlar da o zâtla konuştular. O da onlara karıştı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, peygamberler halka halka olmuşlardı. Hangi halkanın yanına varsa kovuluyordu. O anda cünüplükten gusletmesi geldi, ellerinden tutarak yanıma oturttu.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cehennemin hararetini elleriyle yüzünden uzaklaştırmaya çalışıyordu. O anda verdiği sadakalar geldi, üzerine gölge, yüzüne karşı perde oldu.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, azap zebânîleri yanına gelmişti. O anda iyiliği tavsiye edip kötülükten sakındırması geldi. Ve onu bu halden kurtardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cehennem uçurumundan düşmüştü. Dünyada iken Allah korkusundan döktüğü göz yaşları geldi ve onu ateşten kurtardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, amel defteri sol tarafından verilmişti. Allah korkusu geldi ve amel defterini alıp sağ eline verdi.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, terazisinin iyilik kefesi hafif gelmişti. Küçük yaşta ölen çocukları geldi ve terâzisini ağırlaştırdı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cehennemin tam kıyısında bekliyordu. Allah korkusundan kalbinin ürpermesi geldi, onu bu halden kurtardı.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, korkudan yaş hurma dalının sallanması gibi titriyordu. Allahr17;a olan hüsn-ü zannı geldi ve titremesini dindirdi.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, Sırat Köprüsünde sürünerek ve emekleyerek yol almaya çalışıyordu. Bana getirdiği salâvatlar geldi, elinden tutarak ayağa kaldırdı. Böylece Sıratı geçti.

Ümmetimden bir adam gördüm ki, Cennet kapılarına kadar geldi, fakat kapılar yüzüne kapandı. Getirdiği kelime-i şehâdetler geldi, elinden tutarak Cennete girdirdi.r1;1

Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki:

Dilerseniz Kıyâmet günü Allahr17;ın mür17;minlere ilk söyleyeceği söz ile mür17;minlerin

Allahr17;a ilk söyleyecekleri sözü size haber vereyim: Allah mür17;minlere:

Bana kavuşmayı arzu eder miydiniz?r1; buyurur. Mür17;minler:

Evet, ey Rabbimizr1; derler. Cenâb-ı Allah:

Niçin?r1; diye sorar. Mür17;minler:

Affını ve bağışlamanı umardıkr1; derler. Cenâb-ı Allah da:

Öyleyse size affımı ve bağışlamamı vâcip kıldımr1; buyurur.2

Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki:

İnsanlar diriltilecekleri zaman en evvel ben kabrimden çıkacağım. Rablerinin
huzuruna geldiklerinde sözcüleri ben olacağım. Ümitlerini kestiklerinde müjdeleri ben olacağım. O gün hamd sancağı benim elimde olacaktır. Ben Rabbim katında Âdemoğullarının en değerlisiyim. Bunları övünmek için söylemiyorum.r1;3

Peygamber efendimiz (asm) buyurdu ki:
Cennet kapısını ilk defa ben çalacağım. Kulaklar, o kapı halkalarının kanatlara değerken çıkardığı sesten daha güzel bir ses duymamıştır.r1;4
Demek, Üstad Bedîüzzaman Hazretlerinin ifâdesiyle, dünya ve âhirette ebedî ve dâimî sevinç isteyen, Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâmın îmân dâiresindeki terbiyesini kendine rehber etmelidir.5

haşiye:
1- Câmiür17;s-Sağîr, 2/1456;
2- Câmiür17;s-Sağîr, 2/1462;
3- Câmiür17;s-Sağîr, 2/1471;
4- Câmiür17;s-Sağîr, 2/1474;
5- Sözler, s. 133.0

alıntı

âmin. İnşaallah."

En son ŞeFKaT tarafından Pzr Şub 24, 2008 3:02 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
dürri_yektam
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 48
HP: 1864 / 8477  
 22%
MP: 1033 / 4047  
 25%
EXP: 166 / 245  
 67%
MesajTarih: Cmt Şub 23, 2008 9:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cenab-ı hak peygamber efendimiz(s.a.v) 'in şefaatlerine nail eylesin
Allah (c.c) razı olsun bacım süper bir paylaşımdı
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
LiDer
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 49
HP: 2253 / 9013  
 25%
MP: 18 / 4303  
 0%
EXP: 234 / 256  
 91%
MesajTarih: Pzr Şub 24, 2008 2:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razı olsun emegine saglık abla Cool
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ZaZa
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 42
HP: 920 / 5755  
 16%
MP: 2510 / 2747  
 91%
EXP: 119 / 186  
 63%
MesajTarih: Pzr Şub 24, 2008 3:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razıolsun şefkat ablacım Cool
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
leylayigitel
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Level : 22
HP: 44 / 1106  
 4%
MP: 528 / 528  
 100%
EXP: 28 / 59  
 47%
MesajTarih: Pzr May 18, 2008 10:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ahmet İrfan yazmış:
Allah razıolsun şefkat ablacım Cool
gerçekten çoook güzel çok etkilendim ALLAH razı olsun
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

Level : 70
HP: 18402 / 27883  
 66%
MP: 0 / 13313  
 0%
EXP: 248 / 587  
 42%
MesajTarih: Pts Hzr 09, 2008 1:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

“Ne ilmim var ne âmâlim
Ne hayr u tâata kaldı mecalim
Garîk-i isyanım çoktur vebalim
Acep rûz-ı mahşerde n’ola halim.” demiş şair düşünceli

Rabbim bu zor günde yar ve yardımcımız olsun, İnşaallah Sad

[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ReYYaN
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 69
HP: 16474 / 26572  
 62%
MP: 0 / 12687  
 0%
EXP: 9 / 566  
 1%
MesajTarih: Pts Hzr 09, 2008 11:45 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mevlam o hesabı zor günümüzde hepimizin yardımcısı olsun Sad
Allah razıolsun bacısı Cool

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Ölüm - Ahiret Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız