lütfen tesettür’e dikkat edelim hanımlar !!

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Tesettür
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ERHAN
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 47
HP: 2469 / 7965  
 31%
MP: 0 / 3803  
 0%
EXP: 116 / 234  
 49%
MesajTarih: Sal Oca 10, 2012 5:16 am    Mesaj konusu: lütfen tesettür’e dikkat edelim hanımlar !! Alıntıyla Cevap Gönder

selamun aleykum…

bu yazıyı yazmak uzun zamandır aklımda idi.. ancak ne zamandır çarşıya çıkmamam beni olayın vehametinden habersiz kıldı diyebilirim.. geçenlerde dışarı çıkıp çarşıya gittim , ve bir de alışveriş merkezlerinden birine gittiğim an kelimenin tam anlamıyla donakaldım..

evet.. uzun süredir tesettürde yozlaşmanın farkında idik..hepimiz az ya da çok bunu yaşıyoruz.. etkileniyoruz…nitekim medya da bunun farkında ve ‘muhafazakar sosyete’ vs vs gibi adlarla muhafazakar denen kesimdeki lüks tüketim çılgınlığı ile ilgili haberler yaparak olayın suyunu çıkarıyor..

olayın vardığı boyut içler acısı..inanın bir komedi.. size aşağıda sıralamaya çalışacağım konulara belki siz de eklemeler yapacaksınızdır.. ama benim gözlemlediklerim şunlar oldu..

- daracık kot pantalonlar üzerine kısa ceketler giyerek oluşan giyinik çıplaklık..

- aşırı derecede makyajlar ile oluşan komik yüzler

-kısacık eteklerin altına çorap giymeden veya incecik çoraplar ile oluşturulan tesettürsüz durum

- floresanlı renkler olan turuncu ve parlak yeşil gibi renklerle oluşturulan zevksiz renk komedileri

-her kıyafetin ayrı bir ünlü markadan oluştuğu her halinden belli olan ve sadece kıyafette marka kokan yaklaşımlar..çantalar..

- ve belki de bunlardan daha da üzücü bir durum.. küçük dağları ben yarattım edasında burunların havada olduğu yürüme , alışveriş, konuşma tarzları…

nerede kaldı bizim yüce dinimizin tevazu, güzel ahlak ve serveti gösterme değil saklama eğilimindeki yaklaşım..

bunları yazarken ben mükemmelim kusursuzum falan demiyorum..hepimizin az ya da çok hatası vardır.. ancak şu an piyasada görülen durum aşırıcı derecede zevksiz ve aşırı derecede şatafat kokan tesettürlü hanımlar.. inanın birçok başı açık hanım daha tesettürlü şu an..

daha fazla dayanamayıp bunları yazarken tek amacım biraz olsun o hanımlara sesimi duyurabilmek ve komik durumumuzdan sıyrılabilmek..
Bütün bacılarımız ve kardeşlerimiz bu yaptıklarının islama uymadığını belki biliyorlardır,belkide bilmiyorlardır.sürekli taklitçilik
ve birilerine benzemek,ister yakışsın ister yakışmasın.Bizim irademize bağlı olan ve bizim kendi fiillerimizin sonucu olarak ortaya çıkan durumlar hariç tutalım.Onları biz istiyoruz,sebeblerini biz oluşturuyoruz,Allahda bu sebeblerin sonucunu yaratıyor.Yani böyle
durumlarda varsa suçu kendimizde görmeliyiz.nefsinin arzularına karşı çaba sarfetmek,nefsi için cihad etmiş olur.Allah,ın şefaat
etme yetkisi vereceği kulları vardır. Ama onlarıda sadece o seçer.Onlar,O,nun razı olduğu ve sevdiği kullarıdır.Öyleyse bizler şefaat bekleme ve şefaat dileme yerine,Allah,ın razı olduğu kullarından olmaya bakalım.

lütfen biraz daha dikkatli olalım..lütfen ve tekrar lütfen…

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
MeDiNe
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 62
HP: 11037 / 18707  
 59%
MP: 0 / 8931  
 0%
EXP: 96 / 436  
 22%
MesajTarih: Çrş Oca 11, 2012 11:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

güzel bi konuya deginmişsin Allah razıolsun efendim
bu konu heleki istanbul gibi bi şehirde öyle ipin ucu kaçtıki artık yolda görüpte bu niye başını kapatmış diyesin geliyo öyle çok model varki
hele o etek boylarına bi bayan olarak çok tepkiliyim yani neden ara boy yapıyolar uzun etek bulmakta bazen zorlanıyoruz Sad
başkalarını eleştiriken kendimide hesaba cekersem Smil
hani çok dikkat cekici olmamakla beraber yakışanı giymeye çalışıyorum marka takıntısı asla hiç bi zaman olmadan Smil
ama daha çok DİKKAT etmeliyim bununda farkındayım Sad
Rabbim razı oldugu gibi yaşamayı nasib etsin hepimize inşallah Smil Smil

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Tesettür Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız