Risale-i Nuru okudular, Müslüman oldular

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler -> Niçin Müslüman Oldular ?
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞeFKaT
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 77
HP: 35493 / 38580  
 92%
MP: 0 / 18421  
 0%
EXP: 653 / 749  
 87%
MesajTarih: Sal May 15, 2007 12:29 pm    Mesaj konusu: Risale-i Nuru okudular, Müslüman oldular Alıntıyla Cevap Gönder

Risale-i Nur’u okudular, Müslüman oldular

Hollanda’da İslamiyet hızla gelişiyor. Öğrenci sayısı 300’ü bulunca Hollanda kanunlarına göre İslamî okul açma hakkına sahip olunabiliyor. Bu okulların yerini, binasını Hollanda Devleti verdiği gibi öğretmenlerin maaşlarını da yine devlet veriyor. Müdür ve yöneticiler Müslümanlardan olup belli şartlar içinde diledikleri gibi gençlere İslamiyet’i öğretebiliyorlar.

Şu anda Hollanda’da açılan İslamî ilköğretim okullarının sayısı 46’ya yükselmiş durumda. Öğrenciler diledikleri kıyafetle öğretim görebildiği gibi, dinlerini de öğrenebiliyorlar. Bu okullara İslam âlimlerinin ve İslâmî kavramların isimleri verilmiş. Bazılarının adları şöyle: İbn-i Haldun, İbn-i Sina, Gazali, Nun, Furkan, Diyalog. Bu okulların bazılarında 350, bazılarında 900’e varan öğrenci eğitim görüyor. Artan Müslüman nüfus sayısı sebebiyle 2015 yılında Hollanda’da öğrenci sayısının yüzde 60’ını Müslüman öğrencilerin teşkil edeceği belirtiliyor.

“Onuncu Söz beni çok etkiledi”

Hollandalı üç bayanla Ramazan ayında Rotterdam İslam Üniversitesi salonunda görüştük. Onlar, her geçen gün sayıları artan Avrupalı Müslümanlardan sadece üçü. Üçünün ortak özelliği Hollanda’da yaşamaları ve Risale-i Nurlarla tanışmaları.

Çalıştıkları için ancak iftar sonrası bir zamanda randevulaştık. Tercümanımızla birlikte salona girdiğimizde önce gelen bayan Kim’le karşılaştık. Beş dakika arayla diğer iki bayan da geldiler. Biz önce bayan Kim’le sohbete başladık.

Bayan Kim, eşinden ayrı ve bir erkek çocuk sahibi. On bir yaşlarında olan oğlu Nick de beraberindeydi. Bayan Kim fotoğrafçılıkla uğraşıyor.

Müslümanlığına giden yolu bize şöyle anlattı:

İnternet aracılığıyla Pakistanlı bir gençle tanıştım. Konu İslam’dan açıldı. Maillerde merak ettiğim şeyleri soruyor, cevap alıyordum. Pakistanlı genç bana Kur’ân’ın İngilizce tercümesini gönderdi. Önce pek anlayamadım. Yine internete müracaat ettim. Bana Kur’ân’ı açıklayacak birini aradım. Karşıma Ayşe çıktı. Ayşe bir Türk kızıydı. Daha sonra onun tavsiyesiyle Rotterdam İslam Üniversitesi’nin açılış törenine katıldım. Asıl beni etkileyen ve bana Risale-i Nurları tanıtan Nezahat Hanım’la Mart 2005’te orada tanıştım. Henüz Müslüman olmamıştım. Nezahat Hanım’ın üniversitede cumartesi günleri yaptığı derslere katıldım. Onuncu Söz beni çok etkiledi.

“O sırada ciğerlerimden bir rahatsızlık sebebiyle hastaneye yattım. Allah’a dua ediyordum. Doktor mucizevi iyileşme olduğundan söz edince Rabbime söz verdim. Hastaneden çıkarken kelime-i şehadet getirdim.”

Bayan Kim orucunu tuttuğu gibi, namazlarını da hiç kaçırmıyor. Hatta namazla ilgili olarak bize şunları anlattı:

“Özellikle problemli olduğum zamanlarda namaz, ruhumun sakinleşmesine sebep oluyor. Sanki Allah’la konuşuyor gibi oluyor, rahatlıyor, tarif edilemeyecek bir mutluluğa erişiyorum.”

“Rüyamda öldüğümü gördüm”

İkinci bahtiyarımız da Chivra, ama o şimdi kendine Şerife denmesinden hoşlanıyor. Rotterdam’da İletişim Fakültesi ikinci sınıfta okuyor. Aslen Surinam olan bayan Chivra’nın anne ve babası ateist. Surinamlılar, Hindistan’dan Güney Amerika’ya yerleşmiş olan siyahî vatandaşlardır. Bunların çoğu Müslüman. Hollanda’nın sömürgesinde kalmışlar. Daha sonra Hollanda’ya gelip yerleşme hakkı elde etmişler. Bayan Şerife’nin büyük annesi Müslümanmış.

Chivra’ya daha doğrusu Şerife’ye de nasıl Müslüman olduğunu sorduk. Bize şunları anlattı:

“Sinan isimli bir Türk genciyle nişanlandım. Sinan’dan İslamiyet hakkında duyduklarım ilgimi çekiyordu. Kendimi bu konuda geliştirmek için kitaplar okudum. Henüz Müslüman olmadığım halde oruç tutuyor, Sinan’ın arkasında namaza duruyordum.”

“Bir gün gördüğüm bir rüya üzerine Müslüman olmaya karar verdim. Aynı gece nişanlım da aynı rüyayı görmüştü. Rüyamda öldüğümü gördüm. Aynı gece Sinan da benim öldüğümü görmüş. Bunun üzerine beni bir endişe kapladı. Ya gerçekten ölüp de Cennete gidemezsem diye düşünmeye başladım ve bunun üzerine Müslüman oldum.”

Chivra’ya Risale-i Nur’la nasıl tanıştığını sorduk.

“Nişanlım bana okurdu ama anlamazdım. Anlamasam da ruhumda çok güzel etkiler bıraktığını hissediyordum. Sonra üniversitedeki cumartesi derslerine katılmaya başladım. Yedi arkadaşla Nezahat Hanım’ın derslerine devam ediyoruz, çok istifadeli oluyor.”

“Risale-i Nur imdadıma yetişti”

Üçüncü bahtiyarımızın adı Patricia. Bayan Patricia Müslüman olduktan sonra ismini “Sümeyye” olarak değiştirmiş. Sümeyye Hanım Hollanda’da bir bankada memur olarak çalışıyor. Anne-babası birbirinden ayrı yaşıyor ve ikisi de ateist. Annesi Hollandalı, babası ise Fransız asıllı. Ancak annesi son yıllarda Allah’a inanmaya başlamış.

Patricia, küçüklükten beri Müslüman arkadaşlar arasında büyümüş. Onlara neden domuz eti yemedikleri gibi küçük küçük sorular sormaya başlamış. Daha sonra bunları büyük sorular takip etmiş.

Patricia 2000 yılında Fas’a tatile gitmiş. Orada bir Faslı gençle tanışmış. Fakat bu genç Müslüman olduğu halde İslam’ı yaşamayan biriymiş. Ailesiyle tanışmış. Fas’ta camiye girdiğinde çok etkilenmiş, zaten araştırmalarıyla epeyce yol almış olan Patricia Hanım, orada Müslüman olup kelime-i şehadet getirmiş.

Patricia ondan sonraki hayatını şöyle anlatıyor:

“Faslı delikanlı Müslümanlığı yaşamayınca aramızda tartışma çıktı. İnandığı halde yaşamaması beni üzdü. Çünkü ben dinde ilerlemek istiyordum. O bana engel olmaya başladı. Sonunda ayrıldık.”

“Faslılar arasında kaldım. Bir yandan onların çok katı tutumları ve İslamî anlayışları sebebiyle, diğer taraftan ailemin bırak o hayatı, gel eğlenelim demeleri sebebiyle, hayli bocaladım. Ve İslâm’dan ayrılmayı bile düşündüm. Tam bu sırada Risa-le-i Nur imdadıma yetişti. Nezahat Hanım’ın sohbetlerine katıldım. Eskiyi kapatıp, hayatımda yepyeni bir sayfa açtım. Şimdi mantıklı dengeli bir İslâmî yolda ilerliyorum. Çok mutluyum.”

âmin. İnşaallah."
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
*Gülsüm*
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Level : 20
HP: 17 / 893  
 2%
MP: 426 / 426  
 100%
EXP: 9 / 52  
 17%
MesajTarih: Çrş May 16, 2007 12:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim binlerce kez razı olsun kardeşim. Mükemmel bir olay yaa. Rabbim Risale-i Nurları tüm dünyaya duyursun inşaallah. Çok mutlu oldum yaa MAŞAALLAH!..........
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ReYYaN
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 69
HP: 16474 / 26572  
 62%
MP: 0 / 12687  
 0%
EXP: 9 / 566  
 1%
MesajTarih: Pts Hzr 23, 2008 7:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Okurken o kadar mutlu oldumki Mevlama şükürler olsun .Rabbim Risale-i Nurları tanımayan kardeşleriminde tanışmalarını nasip eylesin Sad
Allah razıolsun bacısı süper bir paylaşımdı Wink

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler -> Niçin Müslüman Oldular ? Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız