| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Mercan GOLD ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 41
|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 2:50 am Mesaj konusu: İSMAİL ÇOLAK |
|
|
2007 YILININ TARİH ARAŞTIRMACISI ÖDÜLLÜ İSMAİL ÇOLAK
Tarihçi yazar İsmail Çolak Kayseri Develi’de dünyaya geldi. 1992’de Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Evli, Beyza Nur ve Furkan isimli iki çocuk sahibi. Yazı hayatı, 1991’de Zaman gazetesinde başladı. Burada 1995’e kadar “Kürt Meselesi ve Yakın Tarih” ağırlıklı yazı diziler ve makaleler kaleme aldı. 1995’ten beri sayısız dergi ve gazetede yazı çalışmalarını aralıksız sürdürdü ve 300’ü aşkın makaleye imza attı. Yayınlanmış 10 kitabı vardır. İsmail Çolak ile hayatı ve eserleri üzerine konuştuk.
ÇOLAK'ı kendi ağzından dinleyelim :
1992’de Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdim. Üniversite yıllarında tarihe karşı yoğunlaşan ilgi, merak ve araştırma tutkusu Zaman gazetesine hazırladığım yakın tarih ve Kürt meselesi ağırlıklı diziler ve makalelerle yazı hayatımın başlamasına sebep oldu. 1991-1995 arasındaki bu dönemi, yazarlık serüvenimin hazırlık ve olgunlaşma evresi olarak kabul ediyorum. 1995 sonrası, dışa açılma ve yayın dünyasında daha etkin bir biçimde yer alma süreci olarak geçti. 1995’ten 2000’li yılların başına kadarki dönemi; Yeni Dünya, Anadolu Gençlik, Semerkand, Vuslat, Gülistan gibi dergilere köşe yazarı sıfatıyla yazdığım araştırma-inceleme formatındaki tarih yazıları; Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, Türk Dünyası Tarih Dergisi gibi yerlere hazırladığım kapak dosyası ve araştırma dosyası kapsamındaki çalışmalarla yoğun bir makale üretme dönemi olarak geçirdim. 2000’li yılların başından bu yana da, yayınlanan makalelerimi toparlayıp kitaplaştırmaya ve daha kalıcı ve nitelikli eserler haline getirip tarihin ve okuyucunun hizmetine sunmaya çabalamaktayım. Yaklaşık 10 yıllık sistemli, planlı, istikrarlı ve verimli çalışma süreci sonunda, yayınlanmayı bekleyen 4-5 kitapla beraber 14 esere imza atmış durumdayım.
''Hocamız halen Kırıkkale Anadolu Öğretme Lisesinde Tarih Öğretmenliği yapmaktadır'' |
|
| Başa dön |
|
 |
bela-yı_nagah ÜYE

Kayıt: 27 Arl 2007 Mesajlar: 71 Konum: __yolcu__ Durum: Çevrimdışı
Level : 7
|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 2:55 am Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ Ve Sen Yine Denendiğinde;
Ve Yine Kalbin Daraldığında;
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında;
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilemediğinde...
Uzun Uzun Düşün...Ve Hatırla YARADAN'ını...
"Allah Kuluna Kafi Değil Mi?"(Zümer,36) |
|
| Başa dön |
|
 |
**islamaaşık** USTA ÜYE

Level : 21
|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 2:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
kardeşimiz bizi bilgilendirdiğin için... |
|
| Başa dön |
|
 |
LiDer GOLD ÜYE

Kayıt: 22 Tem 2007 Mesajlar: 4541 Konum: K.A.A.L Durum: Çevrimdışı
Level : 49
|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 3:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
abi sagolasın bu senin tarih hocan deil mi yaaa |
|
| Başa dön |
|
 |
Mercan GOLD ÜYE

Level : 41
|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 5:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
| ibrahim_yasir yazmış: | abi sagolasın bu senin tarih hocan deil mi yaaa |
evet kardeşim bizim okulda tarih öğretmeni..kardeşim erinmezsen benim odaya git İsmail çolak Setini görürsünnn |
|
| Başa dön |
|
 |
ZaZa GOLD ÜYE

Kayıt: 20 Tem 2007 Mesajlar: 2925 Konum: Şükret kii ayakta kal.. Durum: Çevrimdışı
Level : 42
|
Tarih: Cmt Oca 12, 2008 5:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Abi eline sağlık tanıtım için ben senin odandakileri gördüm hatırlıyorum evet |
|
| Başa dön |
|
 |
tarık AKTİF ÜYE