| |
|
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
medine_aşığı USTA ÜYE

Kayıt: 17 Ağu 2007 Mesajlar: 641 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 23
|
Tarih: Sal Arl 25, 2007 7:20 pm Mesaj konusu: gll Koca ßiR Orduyu Doyuran 2 Avuç Hurma |
|
|
Koca ßiR Orduyu Doyuran 2 Avuç Hurma
---------------------------------------------------------------------------
-----
Ashâb-1 kiramdan, Besir bin Sa'd'in kizi ve Nûman bin Besir'in kiz kardesi (r. anhüm) anlatiyor:
'Annem Amre bint-i Revâha (r.a.), beni çagirdi. Etegime iki avuç hurma koyduktan sonra,
' Kizcagizim! Git de, baban ile dayin Abdullah bin Revâha'nin gidâlarini kendilerine ver, dedi.
Giderken, Resûlüllah (s.a.v.)'a rastladim. Babamla dayimin nerede olduklarini sordum. O bana,
' Kizcagizim, beri gel, yanindaki nedir? diye sordu.
' Yâ Resûlellah, dedim, bu hurmadir. Annem bunu, yesinler diye, babam Besir bin Sa'd ile day1m Abdullah bin Revâha'ya gönderdi.
Resûlüllah sallallâhü aleyhi vesellem,
' Getir onu, buyurdu.
Ben de onu, Resûlüllah'1n iki avucuna döktüm. Avuçlarini doldurmadi. Sonra, bir örtü getirilmesini emr etti. Örtü getirilip serildi. Hurmayi ona koyduktan sonra, örtünün üzerine yayip dagitti. Yanindakilere;
'' Gidâya, kumanyaya geliniz!' diyerek hendek halkina sesleniniz, buyurdu.
Hendek halki toplanip ondan yemege koyuldular. Hurmalar yendikçe artmis, örtünün etrafindan dökülüp tasmisti1.
Amin Amin Amin...
|
|
| Başa dön |
|
 |
ŞAKİRT GOLD ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 38
|
Tarih: Çrş Şub 06, 2008 11:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Allah'im !
Gönlümüzde olani hakkimizda hayirli eyle, hakkimizda hayirli olani gönlümüzü razi eyle...!
Allah'im beni bana birakma...Beni sensiz birakma...
Amin kardeşim amin
RABBIM peygamber efendımıze hayırlı ümmet olmayı nasip eylesin _________________
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
**islamaaşık** USTA ÜYE

Level : 21
|
Tarih: Prş Şub 07, 2008 12:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
| ayy öçok güzeldi Allah c.c razı olsun kardeşim. |
|
| Başa dön |
|
 |
dürri_yektam GOLD ÜYE

Level : 48
|
Tarih: Cum Mar 21, 2008 9:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Amin! bacım çok güzel bir paylaşımdı |
|
| Başa dön |
|
 |
hakikat_çekirdeği ÜYE

Level : 5
|
Tarih: Cum Mar 21, 2008 10:26 pm Mesaj konusu: Re: gll Koca ßiR Orduyu Doyuran 2 Avuç Hurma |
|
|
Allah'im !
Gönlümüzde olani hakkimizda hayirli eyle, hakkimizda hayirli olani gönlümüzü razi eyle...!
Allah'im beni bana birakma...Beni sensiz birakma...
çok güzel bir dua..
Cenab-ı Hak bizi peygamber efendimizn çizgisinden, onun yolundan ayırmasın. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|
|