Hikmet Dilini Kullanıp Çiçeklerinizle Konuştunuz mu Hiç?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Tefekkür
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ReYYaN
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 69
HP: 16474 / 26572  
 62%
MP: 0 / 12687  
 0%
EXP: 7 / 566  
 1%
MesajTarih: Pts May 21, 2007 5:17 pm    Mesaj konusu: Hikmet Dilini Kullanıp Çiçeklerinizle Konuştunuz mu Hiç? Alıntıyla Cevap Gönder

Hikmet dilini kullanıp çiçeklerinizle konuştunuz mu hiç?

Bu sabah gözlerimi açınca ilk gördüğüm senin cemalin, aldığım sadaka tebessüm oldu. Bir adım gelene on adım yaklaşma düsturunu ne güzel temsil ediyorsun; saksına su dökeni, toprağına gübre atanı sevginle kucaklıyor, renk cümbüşüyle gözlerimi kamaştırıyorsun.

Dün dalın kırılmıştı, bu sabah yanına gelmek seninle barışmak istedim. Kırıldığını zannederek yanılmışım. Yine iyi düşüncelerin galip gelmiş, bana kırılmamışsın. Kırılan yerden iki taze filiz çıkarıvermiş, hal dilinle, beni affettiğini göstermişsin. Seni kırmıştım ama sen kıranı affeden güzel olmuşsun. Bana verimli olmayı öğrettiğin için sana öğretmenim demek geliyor içimden. Her gün boyunu ölçüyor, dalına yaprağına bakıyorum. “Günü gününe denk olan ziyandadır” düsturunu iyi kavramışsın. Boy atıyor, dallanıyor, yapraklarını çoğaltıyorsun. Yaratanını her gün daha fazla zikretmek için yeni yapraklar çıkartıyorsun. Sana su vererek fiili dua için uzanan ellerimle sanki eşlik ediyorsun. “Üç kişinin amin dediği dua ret olunmaz.” sırrınca yeni çıkardığın yapraklarını duamın kabulü için imdada yollamışsın. Seccademi senin yanına sermek, Kur’an’ımı senin yanında okumak Rabbime giderken günahsız, işi sırf zikir olan sen dostumla olmak istiyorum. Namaz kılmaktan başka kulluk edemediğimi düşündüğüm, ümitsizliğe düştüğüm zaman tesbihinle imdadıma koşuyorsun. Manevi yardımlarınla ümitsizlik çemberimi kırarak beni mutlu ediyorsun.. Bakkaldan her ekmek alışımda ayrı ücret istiyorlar. Düşünüyorum da, dünya vitrinine benim için indirilmiş her nimetin de ayrı bir ücreti olsa gerek. Sen benim borcuna sadık, hatta borcu sevmeyen, peşin alış–veriş yapmayı yeğleyen gülümsün. Her an aldıklarının ücretini zikir teşekkürüyle ödüyorsun. ‘Şükür nimeti ziyadeleştirir’ derler ya, sen teşekkür ettikçe benim bile elimdeki su bardağını sana ikram etme şevkim artıyor. Bütün yollar Roma’ya çıkar diyenlere inat, sen de bütün yolları Sevgiliye çıkarıyorsun. Toprağı, suyu, havayı, güneşi, kök, gövde ve dal pencerende pişiriyor, çiçek mutfağında kurduğun zikir sofrasıyla misafirlerini ev Alemlerin Rabbiyle buluşturuyorsun

ŞeFKaT
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimiçi

Level : 77
HP: 35493 / 38580  
 92%
MP: 0 / 18421  
 0%
EXP: 650 / 749  
 86%
MesajTarih: Cum May 25, 2007 12:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim bizlere böyle tefekkür etmeyi nasip etsin. Çok hoş ya bir çiçekte Rabbimizin cemil ismini görmek bu olsa gerek.Kainattaki tüm varlıklar kendi lisan-ı haliyle Rabbisini tesbih ederler.
Allah razıolsun kardeşim.

âmin. İnşaallah."
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ŞEYHÜLİSLÂM
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Level : 63
HP: 9456 / 19700  
 48%
MP: 0 / 9406  
 0%
EXP: 304 / 454  
 66%
MesajTarih: Cmt Hzr 02, 2007 12:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ABLA SIMDI BU YAZIYI YAZARKEN ANNEMIN YANIMDA OLAN MENEKSELERINE DE BAKAMDAN GECEMIYORUM GERÇEKTEN OYLELER ANNEM ONLARA ILGI GOSTERINCE ONLARDA ILGININ FAZLASIYLA GOSTERIYORLAR.

Allah razıolsun Teşekkürler EMEĞİNE SAĞLIK.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

Level : 70
HP: 18402 / 27883  
 66%
MP: 0 / 13313  
 0%
EXP: 247 / 587  
 42%
MesajTarih: Pts May 17, 2010 6:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Baktığında Allah (c.c.) için bakmak..
Baktığın herşeyde onu görmek..
Bakılan vesilesi ile Yaradan'a şükretmek...

Rabbim razı olsun kardeşim

Not: Konu Serbest Kürsü bölümünden taşınmıştır...

[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Level : 60
HP: 10440 / 16839  
 62%
MP: 0 / 8040  
 0%
EXP: 222 / 403  
 55%
MesajTarih: Pzr Hzr 27, 2010 8:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Smil düşündürücü ve huzur verici olmuş bu yazı sanki.

Allah razıolsun kardeşim.

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar -> Tefekkür Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız