Derdin Büyüğü

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞEYHÜLİSLÂM
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 63
HP: 9456 / 19700  
 48%
MP: 0 / 9406  
 0%
EXP: 304 / 454  
 66%
MesajTarih: Pts Oca 30, 2012 7:59 pm    Mesaj konusu: Derdin Büyüğü Alıntıyla Cevap Gönder

Derdin Büyüğü

Selef-i salihînden biri şöyle anlatır:

Bir gün Kürz b. Vebre’nin yanına uğradım, ağlıyordu.

– Ne oldu, aileden birinin ölüm haberini mi aldın, dedim.

– Hayır, daha kötü, dedi.

– Sana ıstırap veren bir rahatsızlığın mı var, dedim.

– Hayır, ondan daha kötü, dedi.

– O halde derdin nedir, diye sorduğumda:

– Kapım kapandı, perdem indirildi. Uyanıp her gece okuduğum hizbimi (Kur’an virdimi) okuyamadım. Bu da olsa olsa benim işlediğim yeni bir günah sebebiyledir, dedi.

Yapılan bir hayır başka bir hayra, kötülük de başka bir kötülüğe davet eder, götürür. Ayrıca hayır ve şerrin her ikisinin azı, çoğuna sürükler.

(İmam Gazalî, İhyâu Ulûmi’d-Dîn)

--------------------------------------------------------------------------------
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız