DENİZDE BİR ŞEHİD

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞEYHÜLİSLÂM
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 63
HP: 9456 / 19700  
 48%
MP: 0 / 9406  
 0%
EXP: 304 / 454  
 66%
MesajTarih: Sal Arl 06, 2011 2:09 pm    Mesaj konusu: DENİZDE BİR ŞEHİD Alıntıyla Cevap Gönder

DENİZDE BİR ŞEHİD

Ümmü Haram radıyallahu anhâ şöyle anlatıyor:

Peygamber aleyhisselâm bir gün bize geldi ve kuşluk uykusuna yattı. Uyandığında, gülüyordu.

Bunun üzerine ben:

- Babam, anam sana fedâ olsun, ey Allah'ın Resûlü, niçin gülüyorsun, diye sordum.

Peygamber aleyhisselâm :

- Rüyamda ümmetimden cihad eden bir kavmin, melikler tahtlarında rahat oturdukları gibi, denizde vasıtaya bindiklerini gördüm, diye cevap verdi.

Ben :

- Allah'a dua et de, beni o kimselerden kılsın! dedim.

Resûlüllah aleyhisselâm :

- Ne dua edeyim, sen onlardansın, buyurdu. Sonra yine uyudu.

Tekrar, bir önceki hali gibi, güler bir vaziyette uyandı. Ben niye güldüğünü sordum. Allah'ın Resûlü aynı rüyasını anlattı.

Ben :

- Allah'a dua et de, beni o kimselerden kılsın! dedim.

Peygamber aleyhisselâm :

- Sen onların önde gelenlerindensin, buyurdu.

Daha sonra Ümmü Haram radıyallahu anhâ ile Ubâde bin Samit radıyallahu anh evlendi ve kendisi ile beraber denizde harb ettiler. Ümmü haram - bir yere- geldiği zaman , kendisine bir katır getirildi ve ona bindi. Ancak katır silkerek Ümmü Haram'ı düşürdü ve Ümmü Haram radıyallahu anhâ şehide oldu. (şehide olduğu yer Kıbrıs'tır ve Peygamber aleyhisselâmın halası olduğundan dolayı orada " Hala sultan diye " anılmaktadır.

(Buharî, Müslim, Ebû Davud, Tirmizi, Neseî)
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Dini Hikayeler Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız