| |
|
|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Talha SÜPER ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 34
|
Tarih: Prş Ağu 25, 2011 1:36 am Mesaj konusu: Cehennem Ehlinin Kötü Kokusu |
|
|
Evzâî, Mansûr'a yaptığı tavsiyede şöyle dedi: “Bana ulaştı-ğına göre Cebrail (as) Peygamber (sav)'e şöyle dedi: “Eğer bir insan Cehenneme konsa sonra tekrar çıkarılsa onun pis koku-sundan ve görüntüsünün çirkinliğinden dolayı yeryüzünde tüm insanlar ölür” Yine aynı manayı içeren bîr hadisi Bekir b Hüneys; Abdulmelik el-Cisrî, Hasan yoluyla Peygamber (sav)'den mursel olarak bildirdi
İbni Lehi'a, Ebî Kubeyl yoluyla Abdullah b Amr (ra)'m şöyle dediğini bildirdi: “Eğer Cehennem ehlinden biri dünyaya çıkarılsa onun kokusunun kötülüğünden, görüntüsünün çirkinli-ğinden dolayı tüm dünya ehli ölür” Dedi ki: “Abdullah bunu söyledikten sonra aşırı bir şekilde ağlamaya başladı” [324] Yine İbni Ebî Dünya Nadr b İsma-il'in yoluyla şöyle nakletti: “Rabî b Ebî Raşid yatalak olan bir adamın yanından geçti, daha sonra oturdu Allah'a hamd etmeye ve ağlamaya başladı, denildi ki: “Allah sana rahmet etsin seni ağlatan nedir?” dedi ki: “Cennet ve Cehennem ehlini ha-tırladım, Cennet ehlini sağlıklı insanlara benzettim, sakat insan-ları da Cehennem ehline benzettim, işte beni ağlatan budur” _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|
|
|