Cehennem Ehlinin Kötü Kokusu

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Talha
SÜPER ÜYE
<b>SÜPER ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 34
HP: 258 / 3226  
 8%
MP: 1540 / 1540  
 100%
EXP: 32 / 124  
 25%
MesajTarih: Prş Ağu 25, 2011 1:36 am    Mesaj konusu: Cehennem Ehlinin Kötü Kokusu Alıntıyla Cevap Gönder

Evzâî, Mansûr'a yaptığı tavsiyede şöyle dedi: “Bana ulaştı-ğına göre Cebrail (as) Peygamber (sav)'e şöyle dedi: “Eğer bir insan Cehenneme konsa sonra tekrar çıkarılsa onun pis koku-sundan ve görüntüsünün çirkinliğinden dolayı yeryüzünde tüm insanlar ölür” Yine aynı manayı içeren bîr hadisi Bekir b Hüneys; Abdulmelik el-Cisrî, Hasan yoluyla Peygamber (sav)'den mursel olarak bildirdi

İbni Lehi'a, Ebî Kubeyl yoluyla Abdullah b Amr (ra)'m şöyle dediğini bildirdi: “Eğer Cehennem ehlinden biri dünyaya çıkarılsa onun kokusunun kötülüğünden, görüntüsünün çirkinli-ğinden dolayı tüm dünya ehli ölür” Dedi ki: “Abdullah bunu söyledikten sonra aşırı bir şekilde ağlamaya başladı” [324] Yine İbni Ebî Dünya Nadr b İsma-il'in yoluyla şöyle nakletti: “Rabî b Ebî Raşid yatalak olan bir adamın yanından geçti, daha sonra oturdu Allah'a hamd etmeye ve ağlamaya başladı, denildi ki: “Allah sana rahmet etsin seni ağlatan nedir?” dedi ki: “Cennet ve Cehennem ehlini ha-tırladım, Cennet ehlini sağlıklı insanlara benzettim, sakat insan-ları da Cehennem ehline benzettim, işte beni ağlatan budur”

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> İslami Yazılar Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız