Çayın bu faydalarını biliyor musunuz ?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Araştırma Konuları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ŞEYHÜLİSLÂM
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 63
HP: 9456 / 19700  
 48%
MP: 0 / 9406  
 0%
EXP: 304 / 454  
 66%
MesajTarih: Cmt Şub 26, 2011 12:58 pm    Mesaj konusu: Çayın bu faydalarını biliyor musunuz ? Alıntıyla Cevap Gönder

ÇAYIN BU FAYDALARINI BİLİYOR MUYDUNUZ ?

Dünyada çay ile ilgili yapılan araştırma...ları incelediğimizde çay içmenin büyük faydalarını görüyoruz. Düzenli olarak günde üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına kadar birçok sorunu ortadan kaldırdığı görülüyor. Londra Üniversitesi Eczacılık bölümünden Profesör Simon Gibbons: “Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere gü...nde üç bardak çay içilmeli. Çayı, sıcak suyun içinde en az 5 dakika bekletin” dedi.

• KALP KRİZİNİ ENGELLİYOR: Hollanda’da 15 yıllık bir araştırmanın sonucunda, çayın içindeki antioksidanların kötü kolesterolü ve kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıktı.

• SİNDİRİME YARDIMCI: Yeşil çay, sindirim sistemini daha çok çalıştırıyor ve kötü yağların yüzde 30 oranında atılmasını sağlıyor. Zencefil çayı ise mide bulantısına ve akşamdan kalmaya iyi geliyor.

• BEYİN TÜMÖRÜ RİSKİNİ AZALTIYOR: Northumbira Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma her gün 100 ml çay içen birinin beyin tümörü riskini yüzde 34 oranında azalttığı açıklandı.

• KANSERLE SAVAŞIYOR: Çayın içinde bulunan polyphenoller, kanserli hücrelerin büyümesini durduruyor.Çayda, sebze ve meyvelerden daha çok antioksidan olduğunu belirten Tayvanlı bilim adamları günde bir bardak yeşil çay içmenin akciğer, prostat ve mide kanserine yakalanma riskini azalttığını belirtti.

• EN İYİ AĞRI KESİCİ: Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, düzenli olarak çay içenlerin bağışıklık sisteminin, ortalama bir insandan 5-6 kat daha kuvvetli olduğunu ortaya çıkardı.

• CİLT SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR: Çayın içinde bulunan alkylmanin maddesinin bakteri ve parazitlerle savaştığına dikkat çeken bilim adamları, çayın cilt sağlığına da iyi geldiğini bildirdi.

• UYKUSUZLUĞA BİREBİR: Yatıştırıcı etkisi olan triptopan amino asidi, çayın içinde yüksek oranda vardır. Bu sayede gerginlik ve uykusuzluk için uzmanlar çay tavsiye ediyor.

Tabi her şeyde olduğu gibi, fazla çay tüketmenin zararları da var, bu yüzden bu güzel nimeti kararında içmeyi unutmamak lazım. Uzmanlar çayın 70 deceden daha sıcak içilmemesi için uyarıyor. Ayrıca çayı taze demlenmiş içmeli, 1. Saatten sonra çayın demindeki faydalı maddeler yok olarak zararlı maddelere dönüşüyor.

Birçoğumuz yorulduğumuzda veya başımıza ağrı girdiğinde hemen 1 bardak çaya sarılmışızdır muhakkak, “Yorgunluk Çayı” tabiri de buradan geliyor zaten. Güzel olanı da bu ya, kendimizi iyi hissetmediğimizde, bizleri rahatlatabilecek doğal, katkısız gıdaları ve çareleri bulabiliyor olmak ve bu asırlardır böyle, teknolojinin hiç girmediği yerde de, en yüksek teknolojinin girdiği yerde de..

------------
“Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur.” [Şura Suresi, 30.ayet]
“Biz Kur'an'dan Mü'minler için şifa ve rahmet olan şeyler indiriyoruz.” [İsra Suresi, 82.ayet]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
(derviş61)
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Level : 19
HP: 39 / 798  
 5%
MP: 381 / 381  
 100%
EXP: 2 / 49  
 4%
MesajTarih: Pzr Şub 27, 2011 7:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

emeğinize sağlık..değerli bilgiler için teşekkür ederiz..bende bu muhteşem içeceiğin görüntülerini koyayım dedim..mis kokulu..
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]

Uploaded with [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
(derviş61)
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

5%
 100%
 4%
MesajTarih: Pzr Şub 27, 2011 7:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Başa dön
(derviş61)
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

5%
 100%
 4%
MesajTarih: Pzr Şub 27, 2011 7:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Başa dön
lalegul
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 44
HP: 1708 / 6573  
 26%
MP: 0 / 3138  
 0%
EXP: 204 / 204  
 100%
MesajTarih: Pzr Şub 27, 2011 9:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ALLAH razı olsun Kardeşim Benim
bende Çayı çok sevenlerdenim ve her zaman tüketenlerdenim Smil her akşam bir çay saatmiz mutlaka olur yanında bir de söhbetimiz oh ne güzel oluyor MaşaAllah ya vazgeçilmezlerimde çay RAbbimin verdiği nimetlere binlerce şükür

(derviş61)
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

5%
 100%
 4%
MesajTarih: Pts Şub 28, 2011 5:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Amin ecmain.. Teşekkürler içtiğiniz ve içtiğimiz çaylar derviş çayı olsun inşaALLAH Amin...
Başa dön
MeDiNe
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

Level : 62
HP: 11037 / 18707  
 59%
MP: 0 / 8931  
 0%
EXP: 89 / 436  
 20%
MesajTarih: Sal Mar 01, 2011 12:09 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

amin amin Smil
bende çok severim cayıı Smil

deniz*yıldızı
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 38
HP: 609 / 4353  
 14%
MP: 2078 / 2078  
 100%
EXP: 22 / 153  
 14%
MesajTarih: Sal Mar 01, 2011 12:51 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Çayı çok sevenlerden biri de benim Smil Kimi insan cayın zararlı oldugunu, kansız yaptığını söylüyor...Kimisi de faydalarını belirtiyor...Bilmiyorum benim için ne kadar zarar mı, fayda mı ... Tek bildiğim vazgeçemediklerim arasında Smil Teşekkürler kardeşim paylaşımın için Wink

Başa dön
ŞeFKaT
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 77
HP: 35493 / 38580  
 92%
MP: 0 / 18421  
 0%
EXP: 648 / 749  
 86%
MesajTarih: Sal Mar 01, 2011 2:01 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Çok demli içme birşey olmaz Yıldızım Laughing bende sevenler grubundayım.Özelliklede sevdiklerimle içtiğim çaylar bir başka lezzet verir. Smil Konu için Teşekkürler kardeşim. Wink
âmin. İnşaallah."
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
MeDiNe
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

Level : 62
HP: 11037 / 18707  
 59%
MP: 0 / 8931  
 0%
EXP: 89 / 436  
 20%
MesajTarih: Sal Mar 01, 2011 2:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

çay söz açılmışken bi anım geldi aklıma yazmadan gecemicem Surprised
gecen gün bankaya gittim dönüştede şefkatlere ugruyum dedim şefkate mesaj attım size geliyorum dedimm Smil
havada bi sogukki sormayın yani üşümüşümmdee biraz Surprised
içimden dedim şefkat bana şimdi sıcak bi çay veriri içim ısınır dedim Surprised
ama nerdeee gittim oturdum ve şafkat bana bi çay bilem vermediii üzüntü
,, ,, hiç beklemezdim yanii Very Happy Very Happy

ŞeFKaT
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Level : 77
HP: 35493 / 38580  
 92%
MP: 0 / 18421  
 0%
EXP: 648 / 749  
 86%
MesajTarih: Sal Mar 01, 2011 2:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yok böyle başka bir bacım ya Idea herşeyi kendine göre yazıyo ey Allah'ım ya.Açıklamıyorum işte. Surprised
âmin. İnşaallah."
Başa dön
lalegul
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 44
HP: 1708 / 6573  
 26%
MP: 0 / 3138  
 0%
EXP: 204 / 204  
 100%
MesajTarih: Çrş Mar 02, 2011 2:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Şefkatciğim Sabır sabır sabır boşuna dememişler Smil
Gülü Seviyoruz Dikenine katlanıyoruz misali Surprised

Yıldızım herşeyi karaınca yaptıktan sonra hiç birşey zarar vermez inşaAllah
mesela çok koyu içmiyoruz ve çokda sık içimiyoruz belirli saatlerde az ve öz seviyoruzda ben içince yaz kış fark etmez kendime geliyorum açık içerim çok içmem aMa çok severim
eğnerji veriyor sanki alışkanlık yapmış diyorlar ama olsun yapsın ya ne olcak o kadar zararlı madde varken bu mu göz önünde Aman ben siyah çay içmiyorum sağlıklı besleniyorum Smil başlıcam Surprised şimdi diyorlar aMa başlamıyorum karizmatik

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Araştırma Konuları Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız