| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Gülpembe AKTİF ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 16
|
Tarih: Prş Ksm 15, 2007 5:37 pm Mesaj konusu: Bİr İhtİyar Hİkayesİ(lÜtfen Okuyun İbret Verİcİ) |
|
|
Bİr İhtİyar Hİkayesİ(lÜtfen Okuyun İbret Verİcİ)
BİR İHTİDA HİKAYESİ
Nasıl Müslüman oldunuz?
- Çarşıda Hristiyanlık tebliğ yaptığım bir tezgâhım vardı. Bu tezgâhı açıyor, üzerine İncil ve diğer kitapları diziyor, insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyordum. Bu işi her Pazartesi yapıyordum. Yaklaşık bir sene kadar sonra yine bir pazartesi tezgâhın başında dururken bir Müslüman geldi. Beni dinledi ve sonra şunu söyledi:
- Sen bana dinini anlattın. Peki benim dinimi biliyor musun sen? Merak edip bir camiye gittin mi? Hiç Kur’ana göz attın mı? Eğer sen başkasının dinini bilmiyorsan nasıl doğruyu tebliğ ettiğine inanabilirsin ki? Doğruyu bulmak, ancak mukâyese ile olur.
O zaman bu uyarıyı çok fazla dikkate almamıştım.
Sonra düşünmeye başladım.. Söyledikleri doğruydu. Müslümanlığı öğrenmeliydim. İçimde gidip Müslüman ülkelerde misyonerlik faaliyeti yapmak isteği uyandı.
Papazdım Kur’an’ı okumaya başladıktan sonra bütün görüşlerim alt üst olmuştu. İncil’deki İsa aleyhisselam’la Pavlos’un öğrettiği İsa arasında fark vardı. Bunu anladıktan sonra gün be gün daha çok Müslümanlığa yaklaştığımı, Hristiyanlıktan uzaklaştığımı hissettim.
Ve bir Pazar günü kilise’de ayin sırasında koraya ilahi söyletiyordum. İlahi teslisle alakalı idi. O esnada çok güçlü bir şekilde İslam’a çağrıldığımı hissettim. Eve döndüğümde kalbimin “Allah Allah “ diye attığını hissediyordum. O hal içerisinde bir elime Kur!’an-ı bir elime de İncil’i aldım: ‘Rabbim! Kitabın hangisi ise ban göster diye Allah’a dua ettim. Misyoner olarak bir Müslüman ülkeye gitmek üzere tüm hazırlıklarımı bitirmiştim. Eğer Müslüman olursam büyük bir bedel ödeyeceğimin farkına vardım. Her şeyimi kaybedecektim. O anda hamdolsun Allah yardım etti. Kalbim Kur’an-a aktı ve Müslüman olmaya karar verdim. Ne olursa olsun o bedel ödemeye karar verdim.
Bir Müslüman derneğe gittim. İmama tüm hikâyemi anlattım. Çok şaşırdı. Sonra abdest aldım, şehadet getirdim ve ismimi seçtim. Dernekteki yirmiye yakın Müslüman beni gözyaşları içinde tebrik ettiler. Bir kardeş ‘ Allah birisini sevince onun kalbini İslam’a açar’ dedi. Çok sevindim. Yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum.
(Fransız mühtedi Musa BELFORT)
Hidayete erenler islâmın gerçek değerini anlıyorlar ama, Müslüman doğup Müslüman bir ülkede yaşayanlar acaba ne kadar anlıyor. Allah insanlara şuur versin ve islâmın değerini anlayanlardan eylesin. |
|
| Başa dön |
|
 |
ŞeFKaT FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 09 Şub 2007 Mesajlar: 17859 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 77
|
Tarih: Prş Ksm 15, 2007 6:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
İslamiyet doğru olarak araştırıldıktan sonra seçilmesi gereken tek din olduğu zaten anlaşılıyor. Maşaallah bu kişide islamla şereflenmiş.Beni en çok etkileyen yazının sonundaki ;
Hidayete erenler islâmın gerçek değerini anlıyorlar ama, Müslüman doğup Müslüman bir ülkede yaşayanlar acaba ne kadar anlıyor. Allah insanlara şuur versin ve islâmın değerini anlayanlardan eylesin.
Amin
Bu soruya dilerdikki çok güzel yanıtlar verelim ama maalesefki biz islamiyeti gerektiği kadar araştırıp yaşamıyoruz.Bunun hesabıda nasıl verilir oda çok zor. Rabbim bizlere şuurlu iman versin.
Bizlerle paylaştığın için kardeşim _________________ "Yâ Rabbî! Bizleri kıyamete kadar
Risale-i Nur kisvesinde hakaik-i imaniye
ve esrar-ı Kur'âniye ile kemâl-i ferah ve sevinçle meşgul eyle.
âmin. İnşaallah." |
|
| Başa dön |
|
 |
ŞAKİRT GOLD ÜYE

Level : 38
|
Tarih: Cum Şub 08, 2008 9:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
ewet maalesef hak dini olan islamıyeti yeteri kadar araştırmıyoruz
RABBIM yanlışlarımızı affetsin
ALLAH razı olsun kardeşim _________________
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
doğan güneş AKTİF ÜYE

Level : 18
|
Tarih: Pzr May 04, 2008 7:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
bacım Allah hepimize islami şuur nasip etsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
leylayigitel USTA ÜYE

Kayıt: 17 May 2008 Mesajlar: 602 Konum: dünyada bi yerlerde Durum: Çevrimdışı
Level : 22
|
Tarih: Sal May 20, 2008 3:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
| AMA YİNE DE VAKİT VAR iSLAMI YAYMAK ONU TAM ANLAMIYLA YAŞAMAK İÇİN... ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR YAZIYDI BU |
|
| Başa dön |
|
 |
ŞeFKaT FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 09 Şub 2007 Mesajlar: 17859 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 77
|
Tarih: Pzr May 25, 2008 9:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vaktimiz ölüm gelene kadar var ablacım, yeterki bizler uyanmakta geç kalmayalım.Bu yolda hizmet erlerini örnek alalım inşaallah Rabbim hepsinden razı olsun. _________________ "Yâ Rabbî! Bizleri kıyamete kadar
Risale-i Nur kisvesinde hakaik-i imaniye
ve esrar-ı Kur'âniye ile kemâl-i ferah ve sevinçle meşgul eyle.
âmin. İnşaallah." |
|
| Başa dön |
|
 |
|