Bir hasbihal, Rabbi Ahmet, Mehmet olanlar (Haşa)...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Amatör Şiirler & Yazılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Nurun Ala Nur
FORUM YÖNETİCİSİ
<b>FORUM YÖNETİCİSİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 44
HP: 1446 / 6573  
 22%
MP: 817 / 3138  
 26%
EXP: 87 / 204  
 42%
MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 1:25 am    Mesaj konusu: Bir hasbihal, Rabbi Ahmet, Mehmet olanlar (Haşa)... Alıntıyla Cevap Gönder

Hasbihalce...

Cenab-ı Rahman’da buyuruyor ya; “kalpten “ALLAH” diyen tek kişi kalana kadar kıyamet kopmayacak”…
Deprem zamanı bu söze delil değil miydi? Deprem oldu insanlar 3-5-10 günlük Müslüman oldu, camilerde tıklım tıklımdı…
Ne diyor.. “ey iman edenler iman edin”.
işte Rahman-ı Rahim’ime “iman edenler iman edin” derken riyakarlara, gösterişçilere demiştir. Camilerde de insanlar kendini falancı filancı beni dindar, namazlı, niyazlı bilsin diye ibadet etmiyor mu? işte falancı için filancı için…
Gösteriş için Ahmet, Mehmet için namaz kılanların haşa, binler haşa “RABBİ AHMET MEHMET OLMUŞTUR”…
ÇÜNKİ ONLAR ALLAH İÇİN DEĞİL, AHMET MEHMET İÇİN İBADET EDER. DOLAYISIYLA ONLARIN RABBİ FALANCI FİLANCI OLMUŞTUR HAFİZANALLAH.
ŞİMDİ, “FALANCI FİLANCI İÇİN İBADET EDENLERİN İMANI OLURMU?
OLMAZ DİMİ!
işte rızay-ı ilahi ve ihlas olmayınca insanlar o camiye gidecek ama ihlas yok, içlerinde iman olmayacak. Ahir zamanın en büyük hallerinden birisidir…
Sahabe-i kiramı düşün ki Allah Rasulünün döneminde üç-dört kişiyle başlayan ve 23 sene de dünyanın dört bir yanına islamı yaydılar!
Nasıl?
ihlas ile, ubudiyet ile…
Bedir de 3000 müslüman, 90 bin kişilik müşrik ordusunu yeniyordu…
Nasıl oluyor bu iş!..
Sayıyla değil, ben buna kesinlikle inanmıyorum… Kur-an’da bunu söylüyor. İçlerinde ki ihlas ile.
Bedir’den al Çanakkale’ye git... Aynısını görürsünüz..
Camilerin tıklım tıklım olması değil.
Üstad’ın nazarıyla bakarsak..”Dört tane dört yan yana geldim mi 4444 oluyor”..

Sahabeler bir araya geldiğinde “gelin bir saat iman edelim” derlermiş..
Asr suresini okuyorlarmış. Ama bugün bizler bir araya geldiğimizde “iman mı kuvvetlendiriyoruz”!!!!!..
İmanımız lekeleniliyor…
Akvaryumun suyunu bir süre sonra değiştirmeliyiz dimi!.
İşte bizler de iman suyunu yenilemezsek Allah korusun kalpteki iman nurunu çıkarır..
Ahir zamandaki insanlar günahlar o kadar çok işlenecek ki kalpteki iman gidecek, camilere gidecekler ama kalpte iman yok…
Kur-anda “Firavun, Karun” vardır… Şuanda bu mesleği devam ettirenler var.
Her zaman derim, araya “ene” girdi…

“Allah u Ekber”…
Allah en büyüktür dememeliyiz… Hoca efendi diyor. “en büyüktür” değil, kıyaslama mı yapıyorsunuz… Allah büyüktür…
Bir ayet yazacağım.. ama nedense bu ayetin sanki kimse farkında değil yada okumamış...
Buna binaende bir hadis yazayım...

“Andolsun biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye onlarla birlikte kitabi ve mizanı indirdik” ve kendisine çetin bir sertlik ve insanlar için (çesitli) yararlar bulunan demiri de indirdik, öyle ki Allah, kendisine ve elçilerine gayb ile (görmedikleri halde) kimlerin yardım edeceğini bilsin (ortaya çıkarsın). Şüphesiz Allah, büyük kuvvet sahibidir üstün olandır... Hadid,25

Şimdide hadisi yazayım.. gerçi bu hadisi taberi hadid süresinin 25. yani bu ayetin tefsirini yaparken nakletmiş.
"Ben kıyamet kopmadan önce sadece Allah’a kulluk edilmesi ve herhangi bir şeyin ona ortak koşulmaması için kılıç ile gönderildim"...
"Rızkım mızrağımın gölgesinde kılındı zillet ve aşağılık ise emrime karsı gelene verilmiştir.. kim bir kavme benzerse o onlardandır"...

İslamda cihad ruhu pasifivize edildi, hattaki beyinlerden sildiler…
Oysa İslam cihadla yayılmıştır…
Ama öldürmek değil, İslamı dünyanın dört bir yanına yaymaktır bu vesile ile…
Zaten islam hudunda cihada çıkıldığında, önce gidilen yer ya da topluluk uyarılır…
Ya islamı seçin ya cizye vereceksiniz.. ki oda islamla yönetilmek sebebiyle ya da savaşacağız…
islam sınırları en çok H.z ömer zamanında genişlemiştir…
Hatta ismi aklıma gelmeyen meşhur bir sahabe ispanyaya kadar gittiklerinde dönüp denize diyor ki.. “ey deniz eğer senden sonra bir kara parçası dahi olsaydı, oralara gider cihad eder islamı götürürdüm…” ve buna yemin ederek söylüyor...
Zaten cihadın son şekli tevbe süresiyle şekilleniyor…
En son şudur.. “fitne kalkıp din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlar cihad edin".. Enfal 39 olsa gerek Allahu Alem…
Alimler bu ayeti tefsir ederken buradaki fitneden kastın “şirk” olduğunu söylemişlerdir…
Şirk yeryüzünde kalktı mı ki biz böyle yerimizde oturuyoruz?
Ya da her tarafta Allah’ın hükümlerimi mi hakim?

Biz böyle kendimizi kandırıyoruz ve maalesef ne acıdır ki bu kelimeyi lügatimizden çıkartmışız.
Bize bunlardan söz etmeyenler bizi kandırıyorlar…

Benim ağrıma giden nedir biliyor musunuz?
İslamı bir bütün olarak ele almıyoruz.. alamıyoruz…
Kimisi ahlakta tıkanıp kalıyor hatta o kadar ki kafire hürmet için baş eğmeye kadar gidiyor… Kimisi nefis tezkiyesinde aşırıya gidip o kadar ki nefsiyle uğraşıyor.. ki tebliği, toplumu unutuyor dört duvar arasında.. kimisi bilmem başka yönünü…
Herkes bir yönden alıp çekiyor ve kendince yaşamaya çalışıyor.. açıklamaya çalışıyor ve ne hikmetse hepside “bundan başka yol, kurutuluş yok” diyor.
Allah u Teala ayette diyor ya “yoksa siz ayetlerimizin bir kısmını alıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz?”
Elbette Allah Rasulüne itaat Allaha itaattir ama..
Allah Rasulü bir şeyi helal yada haram kılamaz.. sadece yasaklar…
Peki kendisi YÜRÜYEN KUR-AN ise neden önce KUR-AN’a bakılmıyor…
Eğer Allah Rasulünün hayatını kuranla birlikte okuyup bütünleştirmezsek eksiklik olur..
Nebevi hareket metodu bugün sıfır derecededir malesef..
Düşünebiliyor musunuz?
H.z ömer yolda miskin bir şekilde yürüyen müslümanı tutup kızıyor…
Senin bu yürüyüşün bir müslümana yakışmaz, senin buna hakkın yok…
Yürüyünce dik dur seni güçlü görsünler.. tabi riyadan kibirden uzak olmalı bu.
Ey Allah’ın Rasulü…
Allaha ve Sana verilen sözde duracaklarına dair nasıl ki sana akabede biat ettilerse.. bugün sen yoksun.. elini de tutamıyoruz belki ama Ey Allahın Rasulü biz yüreğimizi senin yüreğinin altına bırakacak gibi biat ediyoruz biatımızı kabul et.
Allah Rasulü Aleyhisselatu Vesselam yetimdi bugün gariplerde kimsesiz kalmış Ey Allahın Rasulü Aleyhisselatu Vetteslimat..
Bu gariplerde senin yetimindir, şefaatini bizlerden esirgeme.. ne mutlu gariplere, garip olanlara…
Garibti ama galip geldi.
Sayı azlığından değildir kaybedeşimiz…
Ben buna kesilikle inanmıyorum bunu Kur-an’da bize söylüyor
Rasulullahın hayatıda öğretiyor.. sayımız çok samimiyetimiz yok…
Eğer bir BİLAL olsaydık
Allah u Teala bizimde ayak seslerimizi Rasulü Kibriya ya duyururdu…
Beytullah’ın tepesine ilk çıkanlardan eyler.. ezan okumayı bize nasip ederdi
Eğer bir EBUZER olsaydık, Allah Rasulü bizim içinde derdi.. bunlar yalnız yaşar.. yalnız yer.. yalnız ölürler...
Onların tek dostu Allah’tır
Bir EBU BEKİR olsaydık…
Malımızı tasaduk ederdik... bir köleyi boynundaki zillet halkasından kurtarmayı nasip ederdi Rabb’im.. bugün zincirlere vurulan köleler yok
Bugün beyin köleliği vardır.. zillet köleliği vardır
BiLALİ alınca diyor ya “ey ümeyye bilali bana verr”…
“Bende sana şu kölemi vereyim”
H.z Ebu Bekirin kölesi yakışılı, bilalden daha kuvvetli, daha yapılı
Oysa BİLALİM, benim siyahi bilalim, kara derili ama Rasulullahın yaveri bilalim…
İşkenceler altında perişan bitmiş durumda idi…
Kim bilal gibi bir köleyi alıp ne yapardı ki.. işlerine de yaramazdı…
ÜMMEYYE ALLAH’IN LANETİ ÜZERİNE OLSUN…
H.z Ebu bekir ona kölesini verince biraz daha bir şeyler koparmak için diretince 200 dirhem daha veriyor…
“Al” diyor “bilal senin olsun”…
Sonra arkalarından diyor “yav bu müslümanlar ne ahmaktır, bilal gibi bir köle için, peş ara etmez bir zenci için, bana kendi iyi kölesini ve parasını verdi”…
O esna Ebu bekir sıddık dönyor diyor ki.. “sen bana yakut verdin bense sana iki tane çürük ceviz verdim ey ahmak”
Ee güzelde bir cevap.. evet yakut.. Ebu bekire yakut kazandıracak bilalll
ÜMMEYYE GİBİLERİ DE ANCAK ATEŞ KAZANDIRIRLAR…

Nurun Ala Nur...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Katrenur
AKTİF ÜYE
<b>AKTİF ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 11
HP: 8 / 272  
 3%
MP: 130 / 130  
 100%
EXP: 11 / 25  
 44%
MesajTarih: Sal Ksm 22, 2011 1:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim razı olsun...Sadece şunu söylemek istiyorum...mevlana mesnevisin de der ki...“İnsanın gerçek değerini söylesem, ben de yanarım dünya da! Fakat ne yazık ki insan değerini bilemedi, kendini ucuza sattı. İnsan aslında çok değerli bir atlas kumaş iken kendini hırkaya yama yaptı.” ...Rabbim kulluğumuzu hak eylesin...kendisine yakışır eylesin...AMİN...
Namaz kılmayan, Allahtan canını esirger…Allahtan vaktini kaçırır….Canını veren Allahtan canını esirgeyen, Allaha hakkıyla inanıyor değildir...Bedenini yoktan var eden Allah karşısında bedenini eğmeyen Allahın varlığına ve var edişine inanmıyor gibidir …
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Amatör Şiirler & Yazılar Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız