bir çocuğun hastalığına şifa bulması için 500 Yasin

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Seyf-İslam Forum Duyuruları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 60
HP: 10440 / 16839  
 62%
MP: 0 / 8040  
 0%
EXP: 222 / 403  
 55%
MesajTarih: Pts Arl 19, 2011 8:33 pm    Mesaj konusu: bir çocuğun hastalığına şifa bulması için 500 Yasin Alıntıyla Cevap Gönder

Selamün aleyküm canlar

bir arkadaşım bugun beni aradı ve bir tanıdığının oğlunun hastalığına şifa bulması için 500 adet yasin i şerifi okumaya niyetlendiklerini söyledi.bana okur musun dedi.

Sizelere de söylüyorum ki daha hızlı okunmuş olsun

Rabbim şafi ismi hürmetien şifalar ihsan eylesin.aminn

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
sila1945
ÜYE
<b>ÜYE </b>

Level : 8
HP: 7 / 159  
 5%
MP: 76 / 76  
 100%
EXP: 12 / 19  
 63%
MesajTarih: Pts Arl 19, 2011 9:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

s.a
4 ay once Bir bayan Kanserli hastaya okudugumuzda 500 kisi okunmasi gerekirmis yani her bir kisi 1 adet YASIN'i Serif okuduk
cok sukur iyilestigini haber verdi

Yazin Istanbula gelince EYYUB SULTAN camisine gittigim zaman cok bayanlar ellerinde tesbih ile rica eder okutmak icin

Ben Hasta olan cocuk icin 1 YASIN'I SERIF Okudum .........ALLAH SIFASINI tez vakitte Versin ve Kabul etsin INSALLAH

a.e.o
LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 39
HP: 2618 / 4676  
 56%
MP: 0 / 2232  
 0%
EXP: 156 / 160  
 97%
MesajTarih: Pts Arl 19, 2011 9:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

selamun aleyküm ablalar. sizlere bir sorum olucak. öncelikle beni yanlış anlamayın öğrenmek için soruyorum.

Kur'an bu tür haftalıklara deva olsun diye mi okunmalı? geçen hoca efendimizin bir sohbetini dinlemiştim orda "Kur'an ölüler arkasından okunacak kitap değildir. " diyordu. bu konuda bilgilerinizi öğrenmek kendimi geiştirmek isterim müsaadenizle

yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Pts Arl 19, 2011 10:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ve aleyküm selam kardeşim

Kur'an ın şifa olduğunu anlatan hadis ve ayetler okuyalım inşallah.

“İki şifa kaynağından vazgeçmeyin; bal ve Kur’an.” (bk. İbn Mace, Tıp,7; Hakim, Müstedrek, 4/200; Kenzu’l-Ummal, h. No: 28102- Hakim ve Zehebî hadisin sahih olduğunu söylemiştir).

Her ikisi de vahiy mahsulüdür. Biri Hz. Muhammed (asv)’e yapılan vahiy, diğeri balarısına yapılan vahiy/ilhamdır. İkisinin de şifa olduğu Kur’an'la sabittir.(bk. Nahl, 16/68-69; İsra, 17/82).

Bismillahirrahmanirrahim.

Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur’an, ancak zararını artırır. İsra suresi 82. ayet
MÜminler zÜmresinin kalplerini ferahlandırsın. (Tevbe-14)
Gönüllerde olan dertlere bir şifa, Müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir. (Yunus-57)
Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur. (Åžura-30)
Onlara söyle: o Kur'an iman edenler için hidayet ve şifadır. (Fussilet-44)

Başa dön
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Pts Arl 19, 2011 10:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hadis-i şerifte, (İlaçların en iyisi Kur’an-ı kerimdir) buyuruldu. (İbni Mace)

Peygamber efendimiz üç türlü ilaç kullanırdı. Kur’an-ı kerim veya dua okurdu. Fen ile bulunan ilaçları kullanırdı. Her ikisini karışık kullanırdı. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Kur’an-ı kerimden şifa beklemeyen, şifaya kavuşamaz.) [Deylemi]

Kur’an-ı kerim ve dua, şartlarına uygun okunursa, elbette şifa verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Haram işleyenin ve itikadı düzgün olmayanın okuması fayda vermez. Kur’an-ı kerimi ücretle okumak haramdır. (Tefsir-i Mazhari)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Fatiha her derde devâdır.) [Beyheki]

(Fatiha suresi Allahü teâlânın gadabını önler.) [Şir’a]

(Ölülerinize Yasin okuyun!) [İ.Ahmed]

Başa dön
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Pts Arl 19, 2011 10:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sila1945 yazmış:
s.a
4 ay once Bir bayan Kanserli hastaya okudugumuzda 500 kisi okunmasi gerekirmis yani her bir kisi 1 adet YASIN'i Serif okuduk
cok sukur iyilestigini haber verdi

Yazin Istanbula gelince EYYUB SULTAN camisine gittigim zaman cok bayanlar ellerinde tesbih ile rica eder okutmak icin

Ben Hasta olan cocuk icin 1 YASIN'I SERIF Okudum .........ALLAH SIFASINI tez vakitte Versin ve Kabul etsin INSALLAH

a.e.o

ve aleyküm selam Allah kabul etsin inşallah ablam
bir keresinde de birisinin hapisten kurtulması için yanlış hatırlamıyorsam Rahman süresini okumuştuk. 5-10 kişi seperber olmuştu.. Normalde çocuk mahkemeye çıkacaktı. mahkemeye bile çıakrmadan salmışlardı Smil
Rabbim güzel ahlaklı birisi eylesin. aminnn

Başa dön
LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

56%
 0%
 97%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 1:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ablacım paylaşımın için Allah razı olsun peki şöyle sorayım. İlac bir yara için şifadır.mesela güneş ışınından korunmak için merhem, krem vardır ama şifadan yararlanmak için önceden önlem niyetine kullanırız ve biz kullar da herdaim ilaca(Kur'an-ı Kerim'e) ihtiyac duyarız ama buradaki şifa fiziki mi yoksa manevi bir şifa mı?
LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

56%
 0%
 97%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 1:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hoca efendi aynı sohbetinde ise, bir yerinde tamamen iddaa etmeksizin, yasin ölüm yaklaştığında okunur ki ölümü hazırlayıp Allah'ı anlatmak için deniyordu ve Fatiha'yı ölülerin arkasından okuyun diye kuvvetli bir hadis kaynağının olmadığını da belirtiyordu. Bunları sormamın nedeni yanlış anlıyo olabilirim. Hatta bnim anlayamayacağım meallerde içerebilir. bunları idrak etmek için soruyorum yanlış anlaşılmasın
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 2:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sor kardeşim benim de öyle sorduğum çok oluyor. Öğrenmek için haşa başka bir sebeple değil.
Rabbim herşeyi bir sebebe bağlamış sebepsiz de dilerse yapabilir ama bizler sınav dünyasında olduğumuz için Rabbim böyle uygun görmüş.

Nasıl anlatayım diye senin için araştırırken Rabbim şu yazıyı karşıma çıkardı Smil

Allahü teâlâ, kimseye muhtaç olmamak için çalışmayı, hasta olmamak için tedbir almayı, hasta olunca ilaç kullanmayı, görebilmek için ışığı sebep kılmıştır. Sebebi, istenilen şeye kavuşmak için bir kapı gibi yaratmıştır. Bir şeyin hasıl olmasına sebep olan şeyi yapmayıp da sebepsiz olarak gelmesini beklemek, kapıyı kapayıp pencereden atılmasını istemeye benzer ki, bu, akla ve dine uygun değildir.

Allahü teâlâ, insanların, ihtiyaçlarına kavuşmak için bu sebepler kapısını yaratmış ve açık bırakmıştır. Tesiri kesin olan ilaçları kullanmamak tevekkül değil, ahmaklıktır, haramdır.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Her hastalığın ilacı vardır. Yalnız ölüme çare yoktur.) [Taberani]

Hazret-i Musa, hastalanınca, “İlaçsız da Allahü teâlâ şifa verir” diyerek ilaç kullanmadı. Allahü teâlâ (İlaç kullanmazsan şifa ihsan etmem) buyurdu. İlacı kullanınca iyi oldu. Fakat sebebini merak etti. Allahü teâlâ, (Tevekkül etmek için, benim âdetimi, hikmetimi değiştirmek mi istiyorsun? İlaçlara tesir veren kimdir? Elbette tesirleri yaratan benim) buyurdu. (K. Saadet)

Doktora gitmeli, ilaç kullanmalı; fakat, doktora ve ilaca güvenmemeli, şifayı Allahü teâlâdan istemelidir! İlaç kullanıp da iyi olmayan, ameliyat masasında ölen az değildir.

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:

(İmanınız varsa, Allah’a tevekkül ediniz!) [Maide 23]

Başa dön
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 2:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kısacası doktora da gideceeğiz Kuran' ı da okuyarak Rabbimizden isteyeceğiz.

maddi mi manevi mi onu bilemem ama Smil

dilerse faydası olmayacak bir ilaca o duanın hürmetine şifayı yerleştirebilir.

Bizler de zannederiz ki ilaç iyileştirdi.O ilaca o şifayı veren kim?

Başa dön
LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

56%
 0%
 97%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 4:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razı olsun abalcım

sölemek istediğim. Kur'an-ı Kerim başımızdakileri savmak için mi okunmalı. Tevekkül etmek gerek tamam ama burada Kur'an-ı Kerim okumak tevekkül sayılır mı? Kur'an-ı Kerim'i nasıl mümin olmalıyız, nasıl daha fazla Allah'a yaklaşmalıyız, dinimizi nasıl daha iyi öğrenmeliyiz, kendimizi nasıl geliştirmeliyiz diye okumamız derekmez mi?

bilmiyorum hurafe mi dir, Batılmıdır, Dorumudur yanlışmıdır ama, Şifa bulmak için Kur'an-ı Kerim okuma bana biraz yanlış geliyor. Dua etmek doğru geliyor. Ölüler arkadasından Fatiha okuyun diye bir hadis yoktur diyo sevgili Hoca efendimiz? Bende araştırmak istiyorum. Rabb'imin bize onu ve dinimizi, Resulunu anlamamız için yolladığı Kur'an-ı Kerim'i dünyevi ihtiyaclar için okumak doğrumudur?

*Gülsüm*
USTA ÜYE
<b>USTA ÜYE</b>

Level : 20
HP: 17 / 893  
 2%
MP: 426 / 426  
 100%
EXP: 9 / 52  
 17%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 8:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kuran-ı Kerimi ve diğer virdleri hergün zikir halinde düzenli olarak okuyan bir mü'min gerektiğinde de Kuran'dan şifa ayetleriyle yada yasin-i şeriflerle Rabbinden niyazda bulunabilir.Bediüzzaman hazretlerinin açıklaması tam buraya uyuyor;sadece hastalık için yada şu işim çözülsün vs gibi niyetler için tesbih çeken yada çektiren,Kuran okuyan,cevşen okuyanlar beklenen neticeyi görmeye hak kazanamadıkları için göremeyeceklerdir buyuruyor.Anlaşılmıştır inşaallah.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Sal Arl 20, 2011 9:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim kuan da ne buyuruyor hak geldi batıl gitti... Bizi düzene sokacak Rabbimizin istediği bir kul olabilmemiz için kuran bize rehber.Yine Kuran bize verilmiş büyük bir nimet her şeyimizde kuran a sarılabilirz. Zaten kuran bizim Rabbimiz ile sohbetimiz konuşmamız değil mi?
ha ben Kuan ı okumuşum Rabbimden şifa dilemişim ha Efendimizin şifa duasını okumuşum ne fark eder ki?

Peygamberimizin hanımı Hz. Aişe (r.a.) diyor ki:

“Ailesinden birisi hastalandığı zaman Resulullah (a.s.m.) Muavvizatı (Felak ve Nâs Sûrelerini) okuyarak onun üzerine üflerdi. Vefatıyla sonuçlanan hastalığa yakalandığında bu sureleri okuyup onun üzerine üflemeye ve kendi eliyle meshetmeye başladım. Çünkü onun elinin bereketi benim elimden daha fazlaydı.”4

Yine Hz. Aişe’nin anlattığına göre, Peygamberimiz her gece istirahate çekileceği zaman İhlâs ve Muavvizeteyn sûrelerini okuyup avuçlarına üfler, sonra ellerinin yetişebildiği yere kadar vücudunun her tarafını meshederdi. Hadisin devamında, “Sonra Resulullah hastalanınca ona böyle yapmamı bana emrederdi” diyor.5

Peygamberimizin sözünü ettiği bir diğer şifa suresi, hepimizin bildiği Fâtiha’dır. “Fatiha her türlü hastalığa şifadır”6 buyuran Allah Resulü maddi/manevi bütün hastalıklara karşı Fatiha’nın okunması gerektiğini tavsiye eder.

4. Müslim, Selam:50.

5. Buharı, Tıb:39.

6. Dârimî, Fadlu’l-Kur’ân:12.

Başa dön
LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

56%
 0%
 97%
MesajTarih: Çrş Arl 21, 2011 12:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

*Gülsüm* yazmış:
Kuran-ı Kerimi ve diğer virdleri hergün zikir halinde düzenli olarak okuyan bir mü'min gerektiğinde de Kuran'dan şifa ayetleriyle yada yasin-i şeriflerle Rabbinden niyazda bulunabilir.Bediüzzaman hazretlerinin açıklaması tam buraya uyuyor;sadece hastalık için yada şu işim çözülsün vs gibi niyetler için tesbih çeken yada çektiren,Kuran okuyan,cevşen okuyanlar beklenen neticeyi görmeye hak kazanamadıkları için göremeyeceklerdir buyuruyor.Anlaşılmıştır inşaallah.

Allah razı olsun ablacım. Tam sölemek istediğim şeyin üzerinde durmuşsun. Ne kadar da güzel söylemiş, sadece iş görülsün diye okunmamalı, gerçekten düenli okunduktan sonra niyazda bulunmak için hak kazanmalıyız. Rabb'im bizi onlardan eylesin inşaAllah

LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

56%
 0%
 97%
MesajTarih: Çrş Arl 21, 2011 12:51 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yeter__1 yazmış:
Rabbim kuan da ne buyuruyor hak geldi batıl gitti... Bizi düzene sokacak Rabbimizin istediği bir kul olabilmemiz için kuran bize rehber.Yine Kuran bize verilmiş büyük bir nimet her şeyimizde kuran a sarılabilirz. Zaten kuran bizim Rabbimiz ile sohbetimiz konuşmamız değil mi?
ha ben Kuan ı okumuşum Rabbimden şifa dilemişim ha Efendimizin şifa duasını okumuşum ne fark eder ki?

Peygamberimizin hanımı Hz. Aişe (r.a.) diyor ki:

“Ailesinden birisi hastalandığı zaman Resulullah (a.s.m.) Muavvizatı (Felak ve Nâs Sûrelerini) okuyarak onun üzerine üflerdi. Vefatıyla sonuçlanan hastalığa yakalandığında bu sureleri okuyup onun üzerine üflemeye ve kendi eliyle meshetmeye başladım. Çünkü onun elinin bereketi benim elimden daha fazlaydı.”4

Yine Hz. Aişe’nin anlattığına göre, Peygamberimiz her gece istirahate çekileceği zaman İhlâs ve Muavvizeteyn sûrelerini okuyup avuçlarına üfler, sonra ellerinin yetişebildiği yere kadar vücudunun her tarafını meshederdi. Hadisin devamında, “Sonra Resulullah hastalanınca ona böyle yapmamı bana emrederdi” diyor.5

Peygamberimizin sözünü ettiği bir diğer şifa suresi, hepimizin bildiği Fâtiha’dır. “Fatiha her türlü hastalığa şifadır”6 buyuran Allah Resulü maddi/manevi bütün hastalıklara karşı Fatiha’nın okunması gerektiğini tavsiye eder.

4. Müslim, Selam:50.

5. Buharı, Tıb:39.

6. Dârimî, Fadlu’l-Kur’ân:12.

Allah razı olsun ablacın meshetmeyi biliyordum hatırlatmış oldun ablacım. Elimizde o kadar büyük bir nimet var ki öncesinde bu nimetleri hakkazanalım da şifamızdan da nasibleniriz inşaAllah..
yeter__1
VİP ÖZEL ÜYE
<b>VİP ÖZEL ÜYE</b>

62%
 0%
 55%
MesajTarih: Çrş Arl 21, 2011 1:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ecmain kardeşim. Cool

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Seyf-İslam Forum Duyuruları Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız