Astım hastalarını sevindirecek halı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Sağlık
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SERZAKİR
SİTE KURUCUSU
<b>SİTE KURUCUSU</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 70
HP: 18402 / 27883  
 66%
MP: 0 / 13313  
 0%
EXP: 242 / 587  
 41%
MesajTarih: Pts Ağu 23, 2010 12:26 am    Mesaj konusu: Astım hastalarını sevindirecek halı Alıntıyla Cevap Gönder

Astım hastalarını sevindirecek halı

Havadaki toz ve tehlikeli partikülleri 4 kat fazla yakalama ve tutma özelliğine sahip halı üretildi
Özellikle astım hastaları için tehlike oluşturan, havadaki toz ve tehlikeli partikülleri standart halılara göre 4 kat fazla yakalama ve tutma özelliğine sahip halı üretildi.

Hollanda merkezli firma tarafından üretilen ve Türkiye'de de satışa sunulmaya başlanan halılar, kullanım ömrü tamamlandıktan sonra hammaddelerine ayrıştırılıp yeniden üretilebilmesiyle de çevreye katkıda bulunuyor.

Firmanın Türkiye Genel Yetkilisi Petra'nın Direktörü Ziya Başıbüyük, halının, kalitesiz kapalı mekan havasından dolayı en çok riskte olan ve dünyada sayılarının 300 milyona ulaştığı tahmin edilen astım hastalarını sevindireceğini söyledi.

Astım hastaları için çevrede alerjik reaksiyona yol açabilecek veya hava yollarını tahriş edebilecek madde ve partikülleri solumanın tehlike oluşturduğunu ifade eden Başıbüyük, halının küçük boyuttaki tehlikeli partikülleri, herhangi kimyasal kullanmadan, tamamen mekanik şekilde yakalamak ve tutmak üzere tasarlandığını bildirdi.

SÜPÜRGEYE AKTARILAN TOZ ORANI YÜZDE 80 FAZLA

Halının tehlikeli partikülleri yakalayıp hareketsizleştirdiğini, potansiyel olarak zararlı ve alerji yapan bu partiküllerin yaygınlığını azalttığını belirten Başıbüyük, halının ince tozu yakalama ve tutmada sert döşemeden 10 kat, standart halıdan 4 kat daha etkili olduğunu ifade etti.

Başıbüyük, 50x50 santimetre ölçülerinde karo olarak üretilen halının, elektrikli süpürgeyle temizlenmesinde standart halıyla kıyaslandığında yakalanan ve süpürgeye aktarılabilen toz oranının ise yüzde 80 daha fazla olduğunu dile getirdi.

Halının özellikle büyük miktarda insan trafiğine sahip okul, ofis ve hastane gibi mekanlarda toz partikülleri toplama özelliği sayesinde bulaşıcı mikropların dolaşımını da engellediğini anlatan Başıbüyük, şöyle devam etti:

''Günümüz şehir hayatı ve insan sağlığı düşünüldüğünde bu halı, iç mekan hava kalitesini iyileştirmede son teknolojinin bizlere sunduğu, ileriye doğru atılan en önemli adımlardan biridir. Antibakteriyel özelliğe sahip halı, ayrıca iç mekandaki ısı kaybını da diğer zemin malzemelerine kıyasla düşürüyor. Bu yönüyle de enerji tüketimini azaltarak çevreye katkıda bulunuyor.''

Halının kullanım ömrü tamamlanıp ham maddelerine ayrıştırılmasından sonra yeniden dönüştürülmüş ham maddeler sayesinde tekrar üretilebildiğini vurgulayan Başıbüyük, ''Böylece bakir dünya kaynaklarını kullanmak yerine hali hazırda kullanılmış kaynaklar, hep aynı iş için tekrar tekrar kullanılıyor. Bu da üst düzey geri dönüşüm zinciridir ve doğal kaynakların korunması açısından son derece önemlidir'' dedi.

[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Sağlık Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız