| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Nurun Ala Nur FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 16 May 2008 Mesajlar: 3274 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 44
|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 7:25 am Mesaj konusu: Allah bir kulunu severse... |
|
|
İran’da yaşamış Velilerden “Ebu İshak Şirazî” hazretleri, bir gün sevdikleriyle sohbet ediyordu ki,
- Allahü teala bir kulunu severse, ona iki nimet verir, buyurdu.
- Onlar nedir? dediler.
Buyurdu ki:
- Birincisi, sevdiği bir kulunu tanıtır ona.
- Sevdiği kuldan maksat nedir hocam?
- Hakiki bir islam alimidir, Allah dostu bir Velidir. Bu büyük zatları tanıtır ve sevdirir onları.
- İkinci nimet nedir hocam?
- Hayırlı bir iş. Yani insanların dünyasına veya ahiretine faydası olan bir işte çalıştırır o sevdiği kulunu.
Sordular:
- Daha çok severse hocam?
- O zaman dert ve bela verir ona.
- Sevdiği kula mı dert bela verir?
- Evet. Ama bu dertleri nimet bilir o kimseler. Derd-ü belayı kemend’e benzetmiştir büyükler. Cenab-ı Hak, bu kementle tutup kendine çeker sevdiklerini.
"Alıntı"
En son Nurun Ala Nur tarafından Sal Eyl 16, 2008 11:44 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Eyl 16, 2008 7:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Peki bir kaç ekleme de ben yapayım, bir kulu Allah severse bu sevgi nasıl anlaşılır?
Kişi artık her işte Allah'ın rızasını arar, adımlarını ona göre atar...
Allah bu yolu ona kolaylaştırır, engelleri önünden kaldırır...İşte bu bir lütuftur.
Allah bir kulunu sevdği zman onu belaya düccar eder...eğer sabrederse onu kendisine yöneltir...
Şayet belaya razı olursa onu özel dostluğuna seçer...
Sahabeler "Ey Allahın Resulü bu nasıl olur" diye sorduklarında.
Onda ne mal ne evlad hiç bir şey bırakmaz... Onlar Allah'ı sever, Allah'da onları sever..
Bir talebe üstadına diyor ki:"içime ilahi bir muhabbeten birşeyler doğdu".
Hocasıda diyor ki "Allah kendisinden başka bir sevdiğinle imtihan etti mi hiç, Allahı ona tercih ettin mi?
Öğrenciside "hayır" diyor...
Hocasıda diyor ki"o zman bu muhabbetten hayır bekleme".
Çünkü Allah bir kulunu imtihan etmeden ona gerçek muhabbetini vermez.
Allah bir kulunu severse sevgisini butün kullarının içine bırakır...
Ama Allah bir kulunu sevmezse bu bir alim dahi olsa kulların arasına sevgisini koymaz...
Mesela örnek zekeriya beyaz ... ama ilmi inkar edilemez...
Ebu hureyreden rivayetle.Resulullah Aleyhisselatu Vesselam diyorki:
Allah Teala şöyle buyurmuştur."her kim bir dostuma düşmanlık ederse,
ben ona karşı harb ilan ederim kulum kendisine emrettiğim farzlardan bence
daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz.Nihayet ben onu severim.
Kulumu sevince de ben onun işiten kulağı gören gözü tutan eli ve yürüyen ayağı olurum
bnden ne isterse onu mutlaka veririm bana sığınırsa onu korurum."...
Yine ebu hureyreden rivayettir..
Allah bir kulunu sevdiği zman cebrail aleyhisselam'a der.
Ben filan kulumu seviyorum sende onu sev diye emreder...cebrail aleyhisselam da gök alemine seslenir...
Allah filan kişiyi gerçekten seviyor sizlerde onu sevin..
Göktekiler de onu severler ve yeryüzndeki kulların kalbinde de o kula karşı kalplerinde sevgi oluşur... |
|
| Başa dön |
|
 |
ReYYaN FORUM YÖNETİCİSİ

Durum: Çevrimdışı
Level : 69
|
Tarih: Çrş Eyl 17, 2008 2:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Rabbimin sevdiği kul olmak layık olmak ondan gelen herşey için amenna baş üstüne diyebilmek bu bambaşka bir şey yaaa . Ama aciz olduğumuz için sabırszlık gösterebiliyoruz . Mevlam bizleri sevdiği kullar arasına ilhak eylesin
Nurummmm
bir hadisi şerifte .. << Allah'ın kulllarından öyle insanlar var ki onlar peygamber de değiller,şehid de...Ama Allah katında ki makamlarından dolayı , onlara kıyamet gününde peygamberler de gıpta eder , şehidlerde ...
Ashab :
-Ya rasülallah! onların kim olduğunu bize haber ver, dediler.Rasülullah(s.a.v)-Aralarında akrabalık olmadığı halde ve bir birine mal alıp vermedikleri halde aralarında Allah'ın rahmet eseri olarak birbirini seven insanlar onlar... Allah'a yemin olsun ki onların yüzleri nurludur, bir nurunda üzerindedirler.insanlar korktuğu zaman onlar korkmazlar.insanlar mahzun olduğu olmazlar, buyurdu...>><<onlar günahları mağfiret edilenlerdir
Mevlam bizleri affeylesin _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş Eyl 18, 2008 5:54 am Mesaj konusu: |
|
|
| Hak_Yolcusu yazmış: | Rabbimin sevdiği kul olmak layık olmak ondan gelen herşey için amenna baş üstüne diyebilmek bu bambaşka bir şey yaaa...
bir hadisi şerifte .. <<insanlar mahzun olduğu olmazlar, buyurdu...>><<
Mevlam bizleri affeylesin |
Rabb'imin sevdiği kulu olabilmek ve dediğin gibi Ablacım O'NDAN gelen
acı da olsa tatlı da olsa.. amenna deyip baş üstüne diyebilmek...
Evet, çok farklı birşey Ablacımm...
Hadis-i Şerifte de buyrulduğu gibi insanlar hüzünlendiği vakit onlar mahzun olmazlar...
Cenab-ı Rahman ümmet-i muhammedden de Razı olsun Ablacım... |
|
| Başa dön |
|
 |
gulname KIDEMLİ ÜYE

Level : 24
|
Tarih: Pzr Oca 04, 2009 10:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
ALLAH sevdiği kullardan eylesin
Altından kalkamıyacağımız imtihanlara tabii tutmasın _________________
İMAN İNSANI İNSAN EDER
BELKİ İNSANI SULTAN EDER |
|
| Başa dön |
|
 |
(derviş61) USTA ÜYE

Level : 19
|
Tarih: Prş Şub 18, 2010 12:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
yazılarınız çok değerli ve kiymetliydi yarabbi bizleride razı olduğun ve sevdiğin kulların olarak haşr eyle |
|
| Başa dön |
|
 |
neretva AKTİF ÜYE

Level : 13
|
Tarih: Prş Şub 18, 2010 2:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel bir paylaşımdı gerçekten de ne zaman bir sıkıntımız olsa başka kapı yok sığınacak |
|
| Başa dön |
|
 |
deniz*yıldızı GOLD ÜYE

Kayıt: 09 May 2008 Mesajlar: 2170 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 38
|
Tarih: Prş Şub 18, 2010 10:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet yazıda geçtiği gibi yaptığın her şeyi sırf Allah rızası için yapılmalı , o zaman bütün engeller önünden kalkıyor Elhamdüllillah...Ben derslere katıldığım sıralarda sırf canım kardeşlerimi görmek için giderdim ve hep engeller çıkardı bir türlü derslere gidemezdim..Ama şimdi Risaleleri okuyunca Üstadımız başka ufuktan baktırıyo çok başka elhamdülillah hem ilim öğrenmek,hemde sevdiğim kardeşleri görüyorum daha ne olsun...Sırf Allah rızası olunca o yaptığın işte lezzet oalıyorsun Elhamdülillah İki taraftada mükafatını veriyor Mevlam ne kadar şükrümüzü yerine getirsek azdır....Rabbim sevdiği kullarından eylesin bizleri inşALLAH...Mevlam razı olsun kardeşim cok güzeldii cidden |
|
| Başa dön |
|
 |
|