40 Sene Yatsı Abdestiyle Sabah Namazı...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Allah Dostları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ERHAN
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

Durum: Çevrimdışı

Level : 47
HP: 2469 / 7965  
 31%
MP: 0 / 3803  
 0%
EXP: 89 / 234  
 38%
MesajTarih: Pts Ksm 21, 2011 2:56 am    Mesaj konusu: 40 Sene Yatsı Abdestiyle Sabah Namazı... Alıntıyla Cevap Gönder

İmam-ı Âzam Hazretleri hakkında, "Kırk sene, yatsı abdestiyle sabah namazını kılmıştır" denir, doğrudur.
Hazreti İmam, yola giderken iki kişinin kendisi hakkında "İşte yatsı abdestiyle sabah namazını kılan zat budur" diye konuştuklarını duyar.

Bunun üzerine:
- Yâ Rabbi, bu insanları yalancı çıkarma. Ben, senin huzuruna bende olmayan bir sıfatla çıkmaktan haya ederim, diyerek ondan sonra yatsı abdestiyle sabah namazını kılmaya başlamış ve bu 40 sene devam etmiş.
Hazreti İmam'ın namaz kıldığı mescidin müezzini anlatıyor:

- Yatsı namazını kılıyorduk. İmam namazda "Zilzal" sûresini okudu. Cemaat içinde İmam-ı Âzam da vardı. Namaz bitti, herkes çıktı. İmam-ı Âzam tefekkür halinde, olduğu gibi duruyordu. Onu rahatsız etmemek için kandili yanar vaziyette bırakarak çıktım. Onun mescidde kalacağını tahmin ederek kapıyı kilitledim. Sabah ezanını okuyup içeri girdiğimde, o hâlâ ayakta ve sakalını eline almış şöyle yalvarıyordu:

- Ey zerre kadar hayrı da, zerre kadar şerri de karşılıksız bırakmayan Allah'ım. Bu kulunu cehennem azabından ve ona yaklaştıran şeylerden koru. Bu kulundan rahmetini esirgeme. İçeri girince beni farketti. Zamanın geçtiğinden haberi yoktu. Yatsı namazı yeni bitmiş zannederek:

- Kandili mi alacaksın? dedi. Ben:

- Hayır, sabah ezanını okudum, dedim. Bunun üzerine sabah olduğunu anladı ve bana:

- Bu gördüğünü kimseye söyleme, diye tenbih etti.

Kendisine söz verdim ve vefatına kadar bunu kimseye söylemedim.

Hz. imam sabah namazının sünnetini kıldı ve oturdu. Sonra bizimle beraber farzı da kıldıktan sonra çıktı. Ben anladım ki, sabah namazını yatsı namazının abdestiyle kılıyordu.

Çünkü mescidin kapısı akşamdan kilitlenmişti.

İmam-ı Âzam Hazretleri çok da cömertti. Bir gün Şakik-i Belhî ile giderlerken, karşıdan gelen bir adamın, yolunu değiştirdiğini gördü. Durumu farkeder etmez adama yetişip:
- Beni görünce neden yolunu değiştirdin? diye sorunca adam:
- Yâ imam, size olan borcumu zamanında ödeyemediğim için utandım, diye cevap verdi. Bunun üzerine İmam-ı Âzam Hazretleri:

- Eğer sen bu kadar sıkıntı içindeysen, şu insanlar şahit olsun ki, ben senden alacağım olan 10.000 dirhem borcumu sana hibe ettim. Bu vesileyle senin utanmana sebep olduğum için de beni bağışla, kusura bakma, dedi.

İşte islam ahlakı ve işte İmam-ı Âzam Hazretleri'nin büyüklüğü.

Onu küçümseyenler, buyursunlar aynı büyüklüğü kendileri de göstersinler

Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
LeyL-i Serair
GOLD ÜYE
<b>GOLD ÜYE</b>

Level : 39
HP: 2618 / 4676  
 56%
MP: 0 / 2232  
 0%
EXP: 154 / 160  
 96%
MesajTarih: Cum Ksm 25, 2011 12:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razı olsun abicim güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
ERHAN
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

31%
 0%
 38%
MesajTarih: Cum Ksm 25, 2011 2:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah(c.c) ccümlemizden razı olsun kardeşim... Cool

Başa dön
tuana
ÜYE
<b>ÜYE </b>

Level : 6
HP: 1 / 104  
 1%
MP: 49 / 49  
 100%
EXP: 3 / 14  
 21%
MesajTarih: Cum Ksm 25, 2011 4:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

'Yâ Rabbi, bu insanları yalancı çıkarma. Ben, senin huzuruna bende olmayan bir sıfatla çıkmaktan haya ederim, diyerek ondan sonra yatsı abdestiyle sabah namazını kılmaya başlamış ve bu 40 sene devam etmiş. '

ne kadar ince bir düşünce...çok güzeldi. Allah razıolsun
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
STiNGER
KIDEMLİ ÜYE
<b>KIDEMLİ ÜYE</b>

Level : 24
HP: 568 / 1353  
 42%
MP: 0 / 646  
 0%
EXP: 58 / 68  
 85%
MesajTarih: Cum Ksm 25, 2011 8:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gercekten manalı ve ince bir düşünce Allah razıolsun
ERHAN
YARDIMCI YÖNETİCİ
<b>YARDIMCI YÖNETİCİ</b>

31%
 0%
 38%
MesajTarih: Cum Ksm 25, 2011 8:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim... Cool

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    SEYF-İSLAM FORUM Forum Ana Sayfa -> Allah Dostları Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız