| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

Durum: Çevrimdışı
Level : 60
|
Tarih: Pzr Oca 03, 2010 1:53 am Mesaj konusu: > Kur'an Okumaya Var Mısınız? |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim
Kur'an okuyabilenlere ne mutlu...Evet; manasından okumak gerek çok doğru ancak yüzünden okuyabilmek büyük huzur verici...
Konuyu neden böyle açtım bilmiyorum.Kur'an okuyabiliyorsanız çok şükretmeniz gerek ve bildiklerinizi unutmamanız için sık sık Kur'an okumalısınız.İlimi kaybetmek çok büyük günah ki bu Kur'an ilmi olursa varın siz düşünün gerisini...
Bir hadisi şerif te Efendimiz buyuruyor ki:
Bir grup, Kitabullah'ı okuyup O'ndan ders almak üzere Allah'ın evlerinden birinde bir araya gelecek olsalar, mutlaka üzerlerine sekinet iner ve onları Allah'ın rahmeti bürür. Meleklerde kanatlarıyla sararlar. Allah, onları, yanında bulunan yüce cemaatte anar.
Ebu Davud, Salat 349
ve sonunda aradığım hadisi buldum
Efendimiz a.s.v. buyuruyorlar ki:
"Kim, Kur'an-ı Kerim'i okuma meşguliyeti sebebiyle benden istemekten geri kalırsa, ben ona, isteyenlere verdiğimden fazlasını veririm."
Tirmizi, Sevabul Kur'an 25
Ne büyük müjde...Sen hep Kur'an oku Rabbim gönlündeki istekleri biliyor zaten sana hayırlısıyla hükmü verecektir...
Canlarım var mısınız şimdi kur'an okumaya ...
Bir hatim edelim hepbirlikte ve sonunda da duamızı edelim inşallah.
İlk cüzü ben alayım inşallah.
Şimdilik bir süre belirlemiyoruz.30 Cüz dağıtılırsa inşallah sonra bir müddet koyar herkesin okuması bitince duasını ederiz.Okuyanlar okudum diye ileti gönderirse çok iyi olur. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
En son yeter__1 tarafından Pzr Oca 03, 2010 1:56 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pzr Oca 03, 2010 1:55 am Mesaj konusu: |
|
|
Perşembeye bitirelim inşallah canlar.Mevlid gecesi hediye edelim Efendimize a.s.v.
1.CÜZ > Yeter__1
2.CÜZ >ŞeFKaT
3.CÜZ >SERZAKİR
4.CÜZ >MeDiNe
5.CÜZ >SERZAKİR
6.CÜZ >Nurun_Ala_Nur
7.CÜZ >Hafize
8.CÜZ >Hafize
9.CÜZ >Hafize
10.CÜZ >Medine
11.CÜZ > Yeter__1
12.CÜZ> ŞeFKaT
13.Cüz> Nurgül
14. CÜZ>Deniz*yıldızı
15.Cüz >SERZAKİR
16.Cüz> Deniz*yıldızı
17.Cüz > Sena (Deniz*yıldızı'nın arkadaşı)
18.Cüz> Deniz*yıldızı
19.Cüz> ZaMaN
20.cüz > Medine
21.cüz > Medine
22Cüz> Medcezir
23.Cüz> Şeyma
24 cüz> Hafize
25 cüz> Hafize
26 cüz> Hafize
27 cüz> Hak Yolcusu
28 cüz >Asil
29 cüz> Asil
30 cüz> Medine ablanın yengesi.
1 Hatim > Asil ve öğrencileri
. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
En son yeter__1 tarafından Çrş Şub 24, 2010 10:15 pm tarihinde değiştirildi, toplam 23 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
ŞeFKaT FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 09 Şub 2007 Mesajlar: 17153 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 76
|
Tarih: Pzr Oca 03, 2010 7:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bende katılıyorum yeterim.2.cüzü alayım inşaallah.  _________________ Risale-i Nur dairesinde bulunmak o hizmetin mükâfatıdır.Ayrı bir ücret beklemeye gerek yoktur.
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pzr Oca 03, 2010 7:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
tabiki canımıniçi
Rabbim kabul eylesin inşallah. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

Kayıt: 08 Şub 2007 Mesajlar: 12667 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 70
|
Tarih: Pzr Oca 03, 2010 9:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benide ekle kardeşim
Rabbim şimdiden kabul buyursun İnşaallah _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pzr Oca 03, 2010 10:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Amin Abi. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
MeDiNe YARDIMCI YÖNETİCİ

Kayıt: 21 May 2008 Mesajlar: 7974 Konum: istanbul Durum: Çevrimdışı
|
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Çrş Oca 06, 2010 10:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
eklemiştim fakat cvp atamadım ablam.
Rabbim kabul etsin. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pts Oca 11, 2010 10:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim
"Ey gönül huzuruna ermiş ruh! Sen Rabbinden razı, O senden razı olarak dön Rabbine! Sen de katıl has kullarım içine, gir Cennetime!" (Fecr 89/27-30) beyanındaki sırrı yakalamış olur. Bu sırla da İlahî rahmeti yakalar ki, âyetin sonunda belirtilen "Kur'ân'nın rahmet olması" ifadesi buna işaret etmektedir.
Ey insanlar! İşte size, Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdeki dertlere bir şifa, müminlere doğru yolu gösteren bir hidayet ve rahmet geldi." (Yûnus 10/57)
"İşte Kitap! Şüphe yoktur onda. Rehberdir muttakilere." (Bakara, 2/2)
De ki: "O iman edenler için hidayet ve şifadır." (Fussilet, 41/44)
Kur’ân Okunan Yere Melekler, Rahmet ve Sekîne İner
İlâhî kelâm, öyle büyük bir te'sire sahiptir ki, okunmasıyla sadece insanlar değil, melekler de etkilenir ve onu dinlemek için gelir, okunan yer bir rahmet ve sekînet (huzur-güven) ortamına döner. Bütün toplumun Kur'ân'la içli-dışlı olduğu düşünülürse, böyle bir toplum, emniyet ve güvene, meleklerin korumasına lâyık bir kıvama gelmiş demektir. Hz. Peygamber (s.a.s), bu hususu şöyle ifade buyurur: "Bir topluluk Kur'ân'ı okuyup, onu aralarında müzakere etmek üzere Allah'ın evlerinden birinde bir araya toplandıklarında, mutlaka üzerlerine sekinet iner ve onları Allah'ın rahmeti bürür. Melekler de onları kanatlarıyla sararlar. Allah Teâlâ da, onları huzurunda bulunan yüce topluluğa (meleklere) anar." (Ebu Davud, Salât, 349; Müslim, Zikir, 38)
Hz. Peygamberin yukarıda anlattığı durum, sahabeden Üseyd ibn Hudayr tarafından da bizzat yaşanmıştır. Bu husustaki rivayet şöyledir: Hz. Üseyd, geceleyin (hurma harmanında iken) Kur'ân'dan Bakara sûresini okuyordu. Hemen yakınında ise atı bağlıydı. Birden bire atı şahlandı. Bunun üzerine Kur'ân okumaya ara verdi. At da sakinleşti. Üseyd tekrar okumaya başlayınca, at tekrar şahlandı. Üseyd yine okumaya ara verince at yine sakinleşti. Biraz sonra yeniden okumaya başlayınca at yeniden şahlandı. Oğlu Yahya ata yakın bir yerdeydi. Ona bir zarar vermemesi için atın yanından uzaklaştırmaya gitti. Başını semaya doğru kaldırınca bir de ne görsün! Gökte şemsiye gibi bir şey ve içerisinde kandilimsi nesneler var. Sabahleyin hemen Resûlullah'ın yanına gelerek başından geçenleri anlattı. Hz. Peygamber de kendisine şöyle dedi: "O gördüklerin neydi bilir misin?" O da, "hayır" cevabını verdi. Bunun üzerine: "Onlar meleklerdi. Senin sesine gelmişlerdi. Şayet sen okumaya devam etseydin, onlar seni sabaha kadar dinleyeceklerdi. Öyle ki, sabahleyin herkes onları seyredebilecekti ve onlar halktan gizlenmeyecekti." buyurdu. (Buharî, Fedailü'l-Kur’ân, 11; Müslim, Müsafirûn, 40) Başka bir rivayette ise, Kur'ân okunurken inen şeyin "sekîne" olduğu belirtilir
Sekinenin ne olduğunu öğrenmek için tıklayın:
[Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
_________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
SERZAKİR SİTE KURUCUSU

Kayıt: 08 Şub 2007 Mesajlar: 12667 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 70
|
Tarih: Pts Oca 11, 2010 11:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hafta doldu kardeşler hadi yeni cüz alan yok mu? her hafta bir cüz dedik değil mi?
Yeter kardeşim 5. cüzü bana yazar mısın? _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.]
|
| Başa dön |
|
 |
Nurun Ala Nur FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 16 May 2008 Mesajlar: 3183 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 43
|
Tarih: Sal Oca 12, 2010 12:43 am Mesaj konusu: |
|
|
Altıncı Cüzü yazabilir misin Ablam..
Rabb'im kabul makbul buyursun.... |
|
| Başa dön |
|
 |
hafize USTA ÜYE

Level : 23
|
Tarih: Prş Oca 14, 2010 5:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
ayın 3 ünden bu güne nerdeyse 10 gün olmuş bir hatim indiremedik kardeşler. hızlanalım inş. bende 7,8, ve 9 u alıyım inş. _________________ [Linki görmek için Kayıt veya Giriş yapmanız gerekmektedir.] |
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Prş Oca 14, 2010 11:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Haklısınız Rabbim bizleri affetsin ve kalplerimizi kendine yaklaştırsın inşallah.amin _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
MeDiNe YARDIMCI YÖNETİCİ

Kayıt: 21 May 2008 Mesajlar: 7974 Konum: istanbul Durum: Çevrimdışı
|
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Prş Oca 14, 2010 11:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
tamam ablam.10. cüzü verdim. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pzr Oca 17, 2010 11:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim
Kur'an'a Sarıl
Kur'an Rabbimiz'in yaktığı ışık
Bu millet Kur'an'a ezelden âşık
O bal çömleğidir dal kaşık kaşık
Kur'an'ı elinden bırakma kardeş
Emelin doğruyu, hakkı bulmaksa
Cennet'e girmekse, mutlu olmaksa
Bilgiyi doğrudan Hak'tan almaksa
Başka bir kitaba sen bakma kardeş
Allah'ın nûrunu söndürmek için
Ümmeti dîninden döndürmek için
Başımıza çorap ördürmek için
Yola çıkanları bırakma kardeş
Namazda Kur'an'ı dilinden oku
Başka dile sapma, saplama oku
Hiçbir dilde yoktur o eşsiz doku
Dînine fitneyi gel sokma kardeş
Lafzı güzel onun mânası güzel
Eşsiz vasıfları kendine özel
Güzelleşmek için gel Kur'an'a gel
Bu nûr ırmağına gir, çıkma kardeş
Anlamaya karşı çıkanlar mı var
Kulağına pamuk tıkanlar mı var
Öze, maksada yan bakanlar mı var
Bunlar demagoji sen takma kardeş
Dünyayı istersen Kur'an'a sarıl
Ukbâyı istersen Furkan'a sarıl
Kur'an'dan aldığın irfana sarıl
Başka bir vâdiye sen akma kardeş
Almanya/Hagen
21/2/1998
Hayrettin Karaman web sitesi. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pzr Oca 24, 2010 3:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
diğer cüzü de ben alıyorum inşallah. _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
ŞeFKaT FORUM YÖNETİCİSİ

Kayıt: 09 Şub 2007 Mesajlar: 17153 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 76
|
Tarih: Pzr Oca 24, 2010 4:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
12. cüzüde bana yazar mısın yeterim. _________________ Risale-i Nur dairesinde bulunmak o hizmetin mükâfatıdır.Ayrı bir ücret beklemeye gerek yoktur.
|
| Başa dön |
|
 |
yeter__1 VİP ÖZEL ÜYE

|
Tarih: Pts Oca 25, 2010 11:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
tamam balım.
13. cüzü de arkadaşım a yazıyorum.
Nurgül  _________________ ÇIKTIK YOLA BİR KERE, DÖNÜŞ YOK GAYRI!...SEN KES YOLUMU! SANA ULAŞSIN ÇIKTIĞIM TÜM YOLLAR...
|
|
| Başa dön |
|
 |
deniz*yıldızı GOLD ÜYE

Kayıt: 09 May 2008 Mesajlar: 2162 Konum: İSTANBUL Durum: Çevrimdışı
Level : 38
|
Tarih: Sal Oca 26, 2010 9:42 pm Mesaj konusu: |
|
|